Lena Philipssons oväntade drag: ”Nästan lika självklar”

Lena Philipsson.
Foto: /IBL / /IBL
Julkalendern 2018.
Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin
Julkalendern 2018.
Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin
Lena Philipsson.
Foto: /IBL / /IBL
Lena Philipsson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Lena Philipsson.
Foto: /IBL / /IBL
1 / 7

Hon är en av Sveriges mest folkkära artister – men nu byter Lena Philipsson bana, till skådespelare.

Stjärnan har en av rollerna i årets julkalender "Storm på Lugna gatan".

– Vi har lyckats hitta en humor och karaktärer som engagerar och som både barn och vuxna kan identifiera sig med, säger Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen, i ett pressmeddelande.

Årets julkalender i SVT har presenterats – under december kommer det svenska folket kunna följa "Storm på Lugna gatan" varje dag fram till jul.

– Julkalendern är en nästan lika självklar tradition som julskinka, det är något väldigt nostalgiskt och mysigt att titta tillsammans hela familjen. Vi jobbar hårt på att ta fram historier, skapa världar och hitta ett tilltal som kan möta hela familjens behov,  säger Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen, i ett pressmeddelande.

– Med ”Storm på Lugna gatan” tycker jag vi har lyckats hitta en humor och karaktärer som engagerar och som både barn och vuxna kan identifiera sig med. Det kommer bli 100 procent julmys.Folkkära skådespelar på rollistan

Bland skådespelarna på rollistan hittar vi folkkära skådespelare som Johan Rheborg, Linus Wahlgren och Sofia Ledarp. Men även en av landets kändaste artister har en roll i julkalendern – Lena Philipsson.

"Det gör ont"-sångerskan spelar bygdens främsta dam Lussan Silvfverhielm. På pressbilderna som SVT har släppt från julkalendern är Lena Philipsson klädd i en leopardpäls, matchat med en kraftigt utsmyckad pälsmössa och en färgglad scarf. På gruppbilden har hon bytt leopardpälsen mot en röd päls, och pälsmössan mot - en annan pälsmössa.Inte Lena PH:s första roll

Julkalendern utspelar sig i det lilla samhället Järnkroken, dit familjen Storm flyttar från storstaden. Där ska de delta i bygdens årliga julkamp – som Lena Philipssons karaktär Lussan Silfverhielm har vunnit de senaste nio åren.

Rollen i julkalendern är inte Lena Philipssons första skådespelarprestation. Bland annat har artisten spelat i TV4-serien "Enkelstöten". Något hon själv visade upp på sin Instagram.

"Enkelstöten fick jag ju vara med att leka i. Det spelades in redan i februari. (Jag har absolut inte vågat titta.) Överläkare, kan ju vara passande... Här med fantastiskt roliga Sissela! Lite nervöst var det." skrev Lena Philipsson i december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.