Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Philipssons oro inför förändringen

Lena Philipsson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Lena Philipsson har hyllats för sin insats som Lussan Silfverhjelm i årets julkalender "Storm på lugna gatan" i SVT.Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin
"Storm på lugna gatan" i SVT.Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin
Familjen Storm i julkalendern.Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin

Lena Philipsson har hyllats för sin insats som Lussan Silfverhjelm i årets julkalender "Storm på lugna gatan" i SVT.

Men inför rollen fanns en stor oro, berättar artisten nu för Aftonbladet. 

– Det var kul men läskigt. Jag kastade mig ut för att se hur det skulle gå och hoppades att det skulle gå bra, berättar hon i intervjun.

Artisten Lena Philipsson, 52, är aktuell i rollen som Lussan Silfverhjelm i årets julkalender "Storm på lugna gatan" i SVT. Artisten har synts i några filmproduktioner tidigare, bland annat i "Torpederna" och "Enkelstöten", men var orolig inför den nya utmaningen som skådespelare.

– Läskigt för mig som inte riktigt har vanan inne, men jag kunde absolut inte säga nej till julkalendern. Det är en fantastisk grej att vara med på. Jag kastar mig ut helt enkelt. Samtidigt försökte jag lära mig så mycket jag kunde nu när jag fick möjlighet. Väldigt kul, men lite nervös var jag, har hon tidigare berättat. 

För Aftonbladet berättar artisten om tankarna inför förändringen.

– Det är fantastiskt kul att vara med i julkalendern. Det är en klassiker, det är ju extra fint och härligt så det var självklart att säga ja även om jag inte är van vid att skådespela, berättar hon för tidningen.

Annorlunda än i showerna

Att medverka i en tv-produktion på det sättet är någonting annat än hennes tidigare shower på scen.

– Nu är man ändå en annan karaktär på ett annat sätt. Man filmar och det är repliker som inte är mina egna eller inte utgår från mig. Jag har så klart varit i branschen och stått på scenen så att jag har scenvana, men det är ändå lite skillnad, berättar hon för tidningen.

 

https://www.instagram.com/p/Bq8HEOKHFId/

Hennes roll som järnladyn Lussan Silfverhielm har hyllats efter premiären i helgen. Expressens Mattias Bergqvist gav julkalendern fyra getingar i betyg och skrev att Lena Philipssons roll känns specialskriven för henne.

"Sångerskan är ljuvligt bitsk och, senare, krackelerande stolt på ett underbart sätt.", skriver han i recension. 

Även skådespelerskan Sofia Ledarp, som också medverkar i "Storm på lugna gatan", blev imponerad av hennes insats.

– Hon var überbegåvad och det var inga problem alls för henne. Du är verkligen en skådespelerska, det var fantastiskt att se, sa Sofia Ledarp under pressdagen tillLena Philipsson tidigare i vinter.

Lena Philipsson jobbar med ny musik

Då avslöjade Lena Philipsson även att det kan bli fler tv-roller i framtiden. 

– Det vet vi inte. Jag tycker det är väldigt kul att utforska det här området. Så får vi se hur långt det bär, så kan vi säga. Den som lever får se, berättade Lena Philipsson då.

Hon avslöjade också att hon jobbar på ny musik – och inte kommer att stå på scenen under våren.

– Jag kommer inte stå på scenen i vår, och ska vara ”ledig”, det betyder att jag sitter och skriver på ny musik. Jag planerar nya stordåd. Så får vi se när de dyker upp, berättade hon.

I "Storm på lugna gatan" syns förutm Lena Philipsson och Sofia Ledarp även Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg och Shima Niavarani.

Foto: © SVT 2018 Photo: Johan Paulin / © SVT 2018 Photo: Johan Paulin

 

Regissören Emma Bucht har tidigare berättat  hur det gick till när Lena Philipsson castades till en av rollerna.

– Jag har hittat dem längs vägen, Lena Philipsson är en av de nyaste jag har hittat. Det var när vi jobbade tillsammans med hennes nya show som jag upptäckte att hon hade skådespelarbegåvning. Det är som att man samlar ihop en liten kortlek med olika sorter som är fina ihop. De ska vara spretiga och samstämmiga på samma gång, har hon sagt.