Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Philipssons beslut för hälsan – så håller hon sig i form

Ur akrivet: Lena Philipsson är med i julkalendern ”Storm på Lugna gatan”-
Lena Philipsson gjorde succé tidigare i år i ”Melodifestivalen”.
Foto: OLLE SPORRONG
Hon tar en daglig promenad.
Foto: OLLE SPORRONG
Artistens shower håller henne i form.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Nu har Lena Philipsson tagit ett nytt steg för sin hälsa.
Foto: Lena Philipsson / Pressbild Maria Magdalena

Promenader och svettiga konserter – det har varit Lena Philipssons svar på hur hon håller sig i form.

Nu har artisten tagit en ny vändning för sin hälsa. 

”Viljan finns där”, berättar hon på Instagram. 

Inför julen berättade Lena Philipsson, 55, att hon jobbar ihjäl sig för att hålla formen och hälsan i schack. 

– Jag är av naturen väldigt smal. Jag har alltid varit spinkig. Jag vet inte om det beror på hög förbränning eller så, för jag har varit ganska bra på att proppa i mig godis och så vidare, sa hon då i en livesändning på Instagram. 

Ett vinnande koncept för Lena Philipsson har varit jobbet. Med 34 år som artist bakom sig har hon mycket scentid i benen.

– Faktum är att det här jobbet håller en i trim. När man vet att man ska stå i tv, då skärper man sig. Det finns ingen bättre morot än den. ”Nu kommer jag att kliva ut här och alla kommer titta”. Då gäller det att skärpa till sig, berättade hon då. 

När det är dags för turnéer och föreställningar försöker hon tänka mer på sitt intag några veckor i förväg.

– Inte lika mycket godis och jag går min dagliga promenad. Annars är jag ingen som gymmar, och verkligen tränartränar.

”Viljan finns där”

Men nu har Lena Philipsson tagit ett nytt beslut för sin hälsa. På Instagram berättar hon att hon börjat med en träningsform som hon hoppas kunna hålla fast vid. 

”Måndagen börjar med en rivstart. Vi får se om det håller i sig till tisdagen. Men viljan finns där. Viljan”, skriver artisten. 

För att träna kondition och styrka har Lena Philipsson tidigare använt sig av just sina konserter.

– Det är ganska tufft när man kör många shower i veckan. Det tar på kraften. Man kommer i form. Sedan är mitt problem att när jag slutar en show då faller jag ner i ingenting för jag har inget annat som tar vid, berättade hon i livesändningen. 

Då funderade hon också över att börja med en annan populär sport: Padel. 

– Massor av tjejkompisar gör ju det. Jag har provat en gång med massor av killar. Att springa efter en boll är ju jättebra sätt. Då kör man musklerna och kondition samtidigt. Det är optimalt.

Lena Philipsson gör allt själv

Efter 35 år som framgångsrik artist kan Lena Philipsson se tillbaka på en karriär med storslagna hits som ”Dansa i neon”, Melodifestivalvinnaren, ”Det gör ont” och ”Maria Magdalena”. 

– Själva arbetet är ju fantastiskt kul, det måste jag säga. Att man får lov att vara så kreativ och utforska sig själv, utmana sig själv, tänja på gränser och ta det ett steg vidare. Det är ju väldigt givande för mig som person, berättade Lena Philipsson nyligen i ”Framgångspodden”.

På senare år har hon blivit känd för att göra allt själv. Hon skriver nämligen inte bara sin egen musik utan hon filmar även sina musikvideor och tar sina egna pressbilder. 

https://www.instagram.com/p/COaJItVlgY0/?utm_source=ig_web_copy_link

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.