Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Philipsson utsatt för bedragare: ”Allvarligt”

En bedragare försöker få ut material på Philipsson
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

En person som utger sig för att vara Lena Philipsson har försökt få ut material på henne från skivbolag och konsertscener. 

– Polisanmälan överväges! Ser mycket allvarligt på detta! skriver Lena Philipsson på sin Instagram. 

Den folkkära artisten Lena Philipsson, 55, lade tidigare i veckan upp ett inlägg på sin Instagram, där hon skriver att hon blivit utsatt för en bedragare. På bilderna syns en mejlkonversation där en person som utger sig för att vara Philipsson kontaktat uppsatta på Hamburger Börs och TEN Music Group. 

Enligt Lena Philipsson ska bedragaren vara ute efter material om henne. 

”Jamen nu är det väl nån dåre som är i farten igen!! Detta är INTE mina mail-adresser! Någon skriver och påstår det är jag för att försöka få ut material på mig på olika sätt. Polisanmälan överväges! Ser mycket allvarligt på detta!”, skriver Lena Philipsson på sin Instagram. 

https://www.instagram.com/p/CLXHRlAl5f3/?hidecaption=true

Kändisar kommenterar

Flera har kommenterat Philipssons inlägg, och uppmanar henne att polisanmäla händelserna. ”Anmäl!” kommenterar Micael Bindefeld. ”Vidrigt”, skriver Edward af Sillen. 

”Haha. Har bråkat med ”dig” i 20 mail om en gammal VHS-kopia som jag inte har...”, skriver Henrik Schyffert som också fått mejl från bedragaren. 

Succé i Melodifestivalen

Lena Philipsson gjorde succé som programledare premiärtävlingen av årets ”Melodifestivalen”. Hon hyllades av bland andra Carola Häggkvist för sin något avklädda sketch i pausen. På sociala medier skrev tittare han Philipsson fick ”12 poäng” för sin programledarinsats. 

”Grattis Lena! Jag skrattade ihjäl mig av inslaget i soffan o duschen... sååå klockrent!!!”, skrev Carola Häggkvist i ett sms till artisten efter första deltävlingen. 

Totalt har Lena Philipsson programlett ”Melodifestivalen” vid fyra tillfällen, räknat med i år, och tävlat som artist lika många gånger. För 17 år sedan vann hon tävlingen med ”Det gör ont”, som senare i ”Eurovision” hamnade på en delad femteplats med Cyperns bidrag.  

I somras släppte hon sitt trettonde soloalbum ”Maria Magdalena”, som var hennes första album på fem år. I en tidigare intervju beskriver hon den nya skivan som modernare och personligare.

Expressen har sökt Lena Philipsson. 

Lena Philipsson om förändringarna: ”Kändes enklare, renare”

Christer Björkman och Lena Philipsson berättar om första deltävlingens bakgrund

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.