Lena Philipsson har lämnat 50-årskrisen bakom sig, nu tar hon med sig succéföreställningen "Jag är ingen älskling" på turné. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/ALena Philipsson har lämnat 50-årskrisen bakom sig, nu tar hon med sig succéföreställningen "Jag är ingen älskling" på turné. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/A
Lena Philipsson har lämnat 50-årskrisen bakom sig, nu tar hon med sig succéföreställningen "Jag är ingen älskling" på turné. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: PELLE T NILSSON/AOP-IBL/A
Nu tar hon den hyllade föreställningen ut på vägarna. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/IBL/IBLNu tar hon den hyllade föreställningen ut på vägarna. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/IBL/IBL
Nu tar hon den hyllade föreställningen ut på vägarna.  Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/IBL/IBL

Lena Philipsson om 50-årskrisen och nya turnén

Publicerad

Lena Philipsson har lämnat 50-årskrisen bakom sig, nu tar hon med sig succéföreställningen "Jag är ingen älskling" på turné.

Den folkkära artisten väljer nu bort programledarjobben, Melodifestivalen och sitt eget 30-årsjubileum – samtidigt drömmer hon om skådespeleriet, och känner av slutet på livet.

– Man blir väldigt medveten om det, säger Lena Philipsson.

Lena Philipsson har valt en ny väg i karriären.

Efter uppbrottet från Pierre Leander fokuserar artisten på sitt eget skapande.

Lena Philipsson, som alltid varit mån om sitt privatliv, öppnar också upp och blir personlig i nya showen "Jag är ingen älskling".

Nu tar hon den hyllade föreställningen ut på vägarna.

– Sist jag åkte var 2008, när jag och Orup var ute. Det ska bli jätteroligt. Det som är annorlunda här är att jag spelar lite mer piano. Sedan spelar jag alla de nya låtarna. Alla de tio låtar från skivan jag släppte i höstas är med i showen. Det är lite ovanligt egentligen. Men det jag är allra mest stolt över är att jag skrivit manuset själv, att det fungerar så bra och att det blivit så roligt också, säger Lena Philipsson.

 

LÄS MER: Lena Philipssons vilda 50-årsfest

 

Lena Philipsson: "Jag kände mig ändå mogen"

Showen utgår från låten med samma namn, som handlar om ett uppbrott, en låt som fick exmaken Per Holknekt att gå i svaromål.

Lena Philipsson har medvetet närmat sig sitt privatliv på den nya skivan, och i manuset till den nya showen.

– Jag är fortfarande mån om mitt privatliv. Det är väldigt sällan jag kommenterar det egentligen. Men när man skriver musik... nu finns det låtar som berättar om var jag befinner mig i livet just nu. Det kändes väl helt okej att skriva det just nu. Jag vet inte varför. Jag känner mig bara lite mogen för att göra det. Nu ska jag inte vara en sådan. Jag vet inte. Det kändes rätt. Det var inte så utelämnande.

– Jag kände mig ändå mogen att glänta på den dörren, eftersom jag har vissa låtar som också är lite allvarsamma i sin karaktär.

Lena Philipsson firade sin 50-årsdag i januari. Hon berättar att hon funderar på hur hon vill leva sitt liv.

– Man har kommit en bra bit på vägen i livet. Jag känner en stark känsla av att jag vill göra angelägna saker. Man funderar på hur man vill förvalta den tid som finns kvar. Då vill jag verkligen göra det som jag tycker känns angeläget, och kul och bra för mig, att inte slarva bort någon tid. Man funderar ju lite granna hur livet har blivit och vart man ska efter det här.

Gör du några förändringar?

– Egentligen inte. Jag har ju levt min dröm i 30 år. Jag firar ju egentligen 30 år som artist. Men jag känner inget behov av att fira det offentligt. Nu gör jag det nya. Det är oväsentligt att fira ett jubileum. Då blickar man bakåt.

 

LÄS MER: Lena Philipsson och pojkvännen separerar

 

Lena Philipsson: "Klart man har 50-årskris"

Du har ingen 50-årskris?

– Jo. Det är klart att man har 50-årskris. Man kommer ju närmre slutet på livet. Man blir väldigt medveten om det. Det tror jag alla känner. Men nu har jag fyllt femtio. Jag tror man tänker på det innan man fyller femtio. Nu är jag förbi det där. Nu är det: "Ja, ja, så, nu är det avklarat":

Lever du ensam?

– Säg det du. Jag njuter av livet. Jag har det härligt. Jag har det jättebra.

Melodifestivalen, är det ett helt utspelat kapitel för dig?

– Ja, det tror jag. Livet går vidare. Även om det är ett fantastiskt forum. Jag har ju varit där i olika skepnader, både som programledare, gästartist, mellanakt, flera gånger. Men jag vill utforska andra grejer nu. Det är inte sannolikt att jag är tillbaka där.

Programledare, vill du satsa mer på det?

– Nej. Det vill jag inte heller. För det har jag provat nu. Jag känner att jag vill skapa ännu mer själv, som när jag skrev skivan. Det känns angeläget för mig att dra nytta av den kreativiteten som jag har i mig. Jag är bättre på att sjunga än att vara programledare.

I stället hoppas Lena Philipsson kunna prova på en annan dröm – skådespeleriet.

– Jag kommer kanske prova något annat framöver. Jag är intresserad av att kanske testa att skådespela, om någon skulle fråga. Då kanske jag skulle tycka det är jättekul. Jag får frågan i bland. Men ofta krockar det.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag