Lena Philipsson berättar om sitt beroende.Lena Philipsson berättar om sitt beroende.
Lena Philipsson berättar om sitt beroende.
I SVT:s "Gomorron Sverige".I SVT:s "Gomorron Sverige".
I SVT:s "Gomorron Sverige".

Lena Philipsson: Jag har ett listberoende

Publicerad

Lena Philipsson är aktuell med sin nya show "Jag är ingen älskling".

I "Gomorron Sverige" berättar hon att det kommer vara en mer privat Lena Ph som står på scenen – och hon avslöjar också att hon har ett beroende:

– Jag har ett listberoende, jag älskar att göra listor, säger hon.

Lena Philipsson, 50, är aktuell med den nya showen "Jag är ingen älskling".

Under fredagsmorgonen var hon inbjuden till SVT:s "Gomorron Sverige" för att berätta om sitt nya projekt.

– Namnet syftar på en låt som heter så. Det är en text som handlar om uppbrott, säger hon.

En mer privat Lena Ph

Showen är mer avskalad och privat, jämfört med vad Lena Philipsson brukar göra. Och hon säger att publiken kommer få se en mer allvarlig artist på scenen.

– Jag vill att det ska vara lite mer nära och inte så stort och spektakulärt. Jag ska spela mer piano och jag göra inga klädbyten. Jag är på scenen hela tiden och det är väldigt fokuserad på musiken.

 

LÄS MER: Här firar Lena Ph på sin 50-årsfest

 

Programledaren Claes Elfsberg frågar varför artisten väljer att berätta mer om sitt privatliv nu?

– För att jag känner mig mogen och är redo för det. Jag har utvecklats som person och som artist helat iden. Något som jag vågar göra nu vågade jag inte göra när jag var 20 år. I början sa jag ingenting på scenen, nu har det utvecklats. Och nu vill jag utmana mig själv och då kände det spännande att gå dit och göra de här, säger hon.

Avslöjar att hon är beroende

Den folkkära artisten avslöjar bland annat att hon har ett beroende – av listor.

 

LÄS MER: Lena Philipsson och pojkvännen separerar

 

– Jag har ett listberoende. Jag skriver saker vad jag ska göra nästa dag, jättelånglista. Och sen när jag har gjort listan så stryker jag ett sträck över det, säger artisten i ett förhandsklipp som visas från hennes show.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag