Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena PH om vändningen efter skilsmässan: ”Egentid”

Artisten slår hål på alla rykten och uppgifter om sitt kärleksliv.
David Hellenius undrar när Lena Philipssons kreativitet kom tillbaka.Foto: TV4
Lena Philipsson hade svårt att känna lust att vara kreativ när hon blev mamma.Foto: TV4
Lena Philipsson och Måns Herngren har varit gifta och har två barn ihop.
Lena Philipsson och Per Holknekt har också varit gifta.Foto: FOTO GUNNAR SEIJBOLD
Lena Philipsson gör allt själv när det kommer till hennes nya musik.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Lena Philipsson fullkomligt sprudlar av kreativitet men under en period i livet fanns inte lusten där. 

Vändningen blev skilsmässan. 

– Faktum är att det ligger något i det för det var först då som jag fick lite mer egentid, säger artisten i ”Hellenius hörna”. 

Lena Philipsson, 54, syr inte bara sina egna kläder. I dag gör hon även sina musikvideor, tar sina pressbilder och gör sin musik – på egen hand.

Men för att det ska gå behöver artisten finna kreativiteten, vilket inte alltid har varit helt lätt, berättar Lena Philipsson när hon gästar ”Hellenius hörna” i TV4. Orden kommer efter att programledaren David Hellenius, 46, undrar om Lena Philipsson någonsin har tänkt att hon är trött på att vara artist, om hon har tänkt tanken att det är dags att lägga av. 

– Inte trött kanske, men just när jag gifte mig och skaffade barn, då blev det lite så en krock mellan att vara mamma och känna att man hade lust att vara kreativ faktiskt, förklarar Lena Philipsson och fortsätter:  

– Där tycker jag att det var en sån liten dipp, men inte annars. 

Huvudet fullt med barn

Artisten berättar att det var svårt att vara kreativ eftersom att hon hade huvudet fullt av sina barn och familj. 

Lena Philipsson har barnen Saga Herngren, 22, och Noa Herngren, 27, med exmaken Måns Herngren, 55. Hon har också varit gift med Per Holknekt, 60. 

David Hellenius undrar när kreativiteten kom tillbaka. 

– Efter skilsmässan, säger Lena Philipsson och skrattar i programmet. 

– Faktum är att det ligger något i det för det var först då som jag fick lite mer egentid. Jag behöver nog lite sådant för att hinna få någon slags kreativitet i hjärnan. 

”Det känns viktigt för mig”

Lena Philipsson har varit artist i 34 år och hon tror att hemligheten till sin succé är att hon hela tiden utvecklas. 

– Jag tror att det beror på att jag försöker vara väldigt noggrann med det jag gör och jag är angelägen att utvecklas och gå vidare, hitta nya vägar fram. Det känns viktigt för mig. Jag vill känna att jag går vidare till något nytt så att man inte bara sjunger precis på samma vis och gör samma saker, för det tycker jag är ganska trist. 

Och artisten verkar fullkomligt älska sitt jobb. 

– Det här är ett fantastiskt jobb jag får lov att hålla på med, det är extremt utvecklande för ens egen person, att jag får hitta på och skoja och sjunga och skriva låtar och träffa kul människor. Det är ett fantastiskt jobb att få ha. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.