Lena Philipsson och Per Holknekt. Foto: Stefan Söderström
Lena Philipsson och Per Holknekt. Foto: Stefan Söderström

Lena Ph och Per Holknekt skiljer sig

Publicerad

Lena Philipsson och Per Holknekt lämnade i dag in en gemensam ansökan om skilsmässa till tingsrätten.

Ex-paret vill inte ha någon betänketid.

Nu får de troligen dela på sin förmögenhet.

Sångerskan och Odd Molly-grundaren träffades 2009 och gifte sig året därpå i Skeppsholmskyrkan i centrala Stockholm. De bosatte sig på Östermalm.

Men i juni kom det fram att kärlekssagan var över.

– Det har uppdagats att Per brutit äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför ingen annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, sa Lena Philipsson till Expressen strax efter beskedet.

Och på måndagen lämnade de in en gemensam skilsmässoansökan till Stockholms tingsrätt – underskrifterna var daterade redan den 18 juni.

I ansökan uppger de att de inte vill ha någon betänketid.

Inget äktenskapsförord

Ex-paret har inte skrivit något äktenskapsförord. Därför kan de tvingas dela på sin förmögenhet.

– Om all egendom är giftorättsgods så ska man i regel dela, har Stina Zakrisson, skilsmässoadvokat, tidigare sagt till Expressen.

Den senaste årsredovisningen från 2010 visar att paret hade inkomster på omkring sex miljoner kronor var. Dessutom sålde Per Holknekt förra året av aktier i Odd Molly för cirka 26 miljoner kronor, samtidigt som Lena Philipsson plockade ut 18,4 miljoner från sin firma genom en aktieutdelning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag