Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lena firar jul utan barnen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lena har haft en tuff höst och hon avslutar året med att inte fira jul med sina barn.
Foto: JÖNSSON MAGNUS

Hösten har varit tuff. Lena har inte haft semester på fem år, hennes pappa gick bort i cancer och hon firar jul utan sina barn.

- Jag behöver samla nya krafter, säger Lena och berättar att hon lider av "duktig flicka-syndromet".

Hon är en arbetsmyra och jobbar in i det sista. Har inte haft semester sedan 2001. - Jag ska ge allt jag kan jämt, med allting, och vara så himla duktig, säger Lena Philipson, 40, som just nu spelar in olika sketcher som ska användas i hennes och Orups show som börjar i januari. Lena vill också göra en till egen show. Och en till skiva. - Skivan får gärna vara dans- och klubbvänlig.  Men så kommer hon på det där med semester igen. - Jag har varit tröttare denna höst för jag har jobbat på i flera år nu. Jag behöver verkligen en längre semester.  Har du varit på väg att gå in i väggen? - Jag har som sagt varit jättetrött denna höst men jag lyssnar på mina signaler.

"Jag är en duktig flicka"

 Hon berättar att hon är en kontrollmänniska. - Jag tycker om att ha koll på allt och älskar att skriva listor. Jag är en duktig flicka helt enkelt. Därför har det varit extra skönt att lämna över skrivandet till Orup. - Ja, jag har bara mått bra av det, säger Lena. Jag har blivit bättre på att delegera. Inte nog med att Lena varit utarbetad. Den 15 november i år avled också hennes pappa i cancer. Så detta är hennes första jul utan pappa. - Ja... säger Lena eftertänksamt.

Vuxenjul med Martin

Hur känns det? - Det får jag se på julafton. Men jag kommer att vara omgiven av övriga familjen. Och så ska jag ska ha vuxenjul med Martin. Vi firar två år ihop och ska ta det lugnt, äta mat och ha det skönt. Utan barnen? - Jag har ju barnen varannan vecka och därmed också varannan jul. Så denna jul är de med Måns (Herngren, barnens far, red: s anm). Hur känns det att fira jul utan barnen? - Jag har full förståelse för att de måste få vara med både mamma och pappa. Sedan kommer de till mig på annan dagen och då firar vi vår jul ihop. Har du några drömmar eller saker du inte genomfört än karriärmässigt? - Att vara med i en film skulle vara kul, säger hon.  Eller en musikal. - Jag har faktiskt fått förfrågningar förut men varit tvungen att tacka nej för det har inte passat i tid. Ska du att skaffa fler barn? - Det kan jag inte svara på just nu. Vill inte Martin ha egna barn? - Det borde han ju vilja, säger hon kryptiskt. Han har ju inga... Ska ni att förlova er? - Jag har inte sett någon ring. Ännu... skrattar Lena.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.