Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lena Endre läser Nyårsklockan i SVT

Här är några av dagens största nöjesnyheter.
Lena Endre.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Ring klocka ring – Lena Endre gör debut på Skansen till nyår.

Det blir skådespelaren som läser årets nyårsklockor och ringer in det nya året.

– Jag är både hedrad och glad för detta fina uppdrag. Känner historiens vingslag och kollegernas andedräkt i nacken med en viss bävan. Men otroligt glad är jag, säger Lena Endre.

Det nya året in rings varje år på Skansen i Stockholm. I år är det Dramatenskådespelaren Lena Endre som får uppdraget att läsa Lord Alfred Tennysons dikt ”Nyårsklockan” 2019. Hon axlar uppdraget efter förra årets uppläsare Mikael Persbrandt.

– Jag är både hedrad och glad för detta fina uppdrag. Känner historiens vingslag och kollegernas andedräkt i nacken med en viss bävan. Men otroligt glad är jag, säger Lena Endre.

Sanna Nielsens plan: ”Kan inte tänka mig”

Programledare för sändningen från Sollidenscenen på Skansen är Sanna Nielsen. Hon kommer både att bjuda på egna hyllningar till sina artistförebilder Barbra Streisand och Celine Dion. Hon kommer också att sjunga duett med operatenoren Rickard Söderberg.

– Det är en ära att få leda nyårssändningen för SVT! Jag kan inte tänka mig att fira ett nytt år på bättre sätt än att få göra det tillsammans med så många människor som är med oss på plats och som tittar på programmet just då, säger Sanna Nielsen.

Ett stjärnspäckat nyår på Skansen

Det blir en stjärnspäckad nyårsafton på Skansen. Sanna Nielsen och Lena Endre får sällskap av ”Idol”-artisten Tusse, Melodifestivalaktuella Victor Crone och 30-årsjubilaren Jakob Hellman.

Under många år lästes Nyårsklockan av samma person. Från 1983 och 30 år framåt lästes den klassiska dikten bara av Jarl Kulle, Margaretha Krook och Jan Malmsjö. Men sedan dess har uppdraget bytt hand varje år, och profiler som Loa Falkman, Malena Ernman och Pernilla August har alla ringt in det nya året på Skansen med det svenska folket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.