Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lena Dunham akut till sjukhus - opereras

Lena Dunham Foto: Stewart Cook/Rex
Lena Dunham Foto: Kyle Rover

Lena Dunham måste opereras för en sprucken cysta på ena äggstocken.

"Girls"-skaparen har tidigare gått ut i sociala medier och berättat om sin endometrios.

Den populära skådespelaren och skaparen av tv-serien "Girls", Lena Dunham, har blivit förd till sjukhus och tvingas nu till en operation efter att en cysta på hennes ena äggstock har spruckit.

Dunham lider av sjukdomen endometrios, och har under våren berättat för sina fans att hon inte kunnat göra så många framträdanden inför den kommande säsongen av "Girls" på grund av sjukdomen.

För People berättar nu Lena Dunhams representant Cindi Berger att stjärnan kommer att opereras, men på vilket sjukhus vill hon inte säga.

"Lena Dunham har varit väldigt offentlig med sin kamp mot endometrios. I morse drabbades hon av en sprucken cysta på ena äggstocken och har förts till sjukhus. Hon kommer att opereras, och vi tackar för er förståelse och hoppas att Lenas privatliv respekteras", skriver Cindi Berger till tidningen.

Skrev själv

Så här skrev Lena Dunham själv om sin sjukdom för en knapp månad sedan:

""Som många av er vet har jag Endometrios, en kronisk sjukdom som drabbar ungefär en av tio kvinnor. Just nu går jag igenom en tuff period och mår illa, vilket betyder att jag måste vila och inte kan åka på pressturnén."

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!