Lemmy Kilmister hann aldrig berätta om sin sjukdom. Foto: Åke ThimLemmy Kilmister hann aldrig berätta om sin sjukdom. Foto: Åke Thim
Lemmy Kilmister hann aldrig berätta om sin sjukdom. Foto: Åke Thim
Motörheads sångare dog av prostatacancer. Foto: Ludvig ThunmanMotörheads sångare dog av prostatacancer. Foto: Ludvig Thunman
Motörheads sångare dog av prostatacancer. Foto: Ludvig Thunman
Lemmy Kilmister tecknad av Helen Rasmusen.Lemmy Kilmister tecknad av Helen Rasmusen.
Lemmy Kilmister tecknad av Helen Rasmusen.

Lemmy Kilmister dog av prostatacancer

Publicerad

Lemmy Kilmister dog två dagar efter att han fick sin diagnos.

Nu har dödsorsaken släppts.

– Det måste ha varit väldigt svårt att ta in, säger hans manager.

Strax före nyår kom beskedet att rockikonen Lemmy Kilmister, frontman i legendariska Motörhead gått bort, 70 år gammal.

Lemmy, som egentligen hette Ian, kämpade mot en extremt aggressiv form av cancer. Diagnosen kom den 26 december, 48 timmar senare var Lemmy Kilmister död.

Nu har den dödsorsaken offentliggjorts, uppger TMZ.

Sajten har tagit del av dödsattesten och där framgår att Lemmy Kilmister hade prostatacancer. Dödsorsaken var cancern och hjärtfel.

 

LÄS MER: Sorgen efter Lemmys död: "Det är så synd"

Lemmy Kilmister skulle hålla sjukdomen hemlig

I en intervju med Rolling Stone berättar Lemmys manager Todd Singerman att han och resten av bandmedlemmarna märkte att Lemmy sluddrade kraftigt. De beslutade att ta honom till sjukhus för att röntgas.

Två dagar senare fick Lemmy beskedet att han hade två till sex månader kvar att leva.

Todd Singerman hade först beslutat att hålla sjukdomen hemlig men Lemmy insisterade då på att han ville att folk skulle få veta.

 

LÄS MER: Mikkey Dee om sorgen efter Lemmy

Lemmy hann inte berätta om cancern

Tanken var att gå ut med ett uttalande så fort familj och vänner blivit kontaktade men det hanns inte med.

– Det är det här som chockar mig och alla andra. Han har varit hos tusen läkare och sjukhus världen över men det var ingen som upptäckte det här. Med tanke alla blodprov han har tagit i sitt liv måste beskedet att man har dödlig cancer vara väldigt svårt att ta in, säger Todd Singerman och fortsätter:

– Det var inte som att han hade en chans.

De sista åren drabbades Lemmy Kilmister av en lång rad hälsoproblem vilket bland annat tvingade honom att sluta röka och dricka whisky.

Under 2015 ställde bandet in flera spelningar men så sent som den 4 december spelade bandet i Stockholm. Dagar innan genomförde bandet en spelning i Göteborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag