Lemmy Kilmister firade sin 70:e födelsedag på legendariska Whiskey a go go. Foto: Lionel HahnLemmy Kilmister firade sin 70:e födelsedag på legendariska Whiskey a go go. Foto: Lionel Hahn
Lemmy Kilmister firade sin 70:e födelsedag på legendariska Whiskey a go go. Foto: Lionel Hahn
Medlemmar ur Metallica deltog på festen. Foto: Henrik JanssonMedlemmar ur Metallica deltog på festen. Foto: Henrik Jansson
Medlemmar ur Metallica deltog på festen. Foto: Henrik Jansson
Det gjorde även medlemmar ur Guns n roses. Foto: Michael BushDet gjorde även medlemmar ur Guns n roses. Foto: Michael Bush
Det gjorde även medlemmar ur Guns n roses. Foto: Michael Bush

Lemmy firade 70 år
på Whiskey a go go

Publicerad

Bara två veckor innan Lemmy Kilmister dog firade han sin 70:e födelsedag på legendariska klubben Whiskey a go go i Los Angeles.

Medlemmar från Metallica, Guns n Roses och Anthrax var där och firade en trött Lemmy.

Det blev en sista, stor fest.

Rockguden Lemmy Kilmister blev 70 år. Men den 13 december i år firades hans sista födelsedag på legendariska klubben Whiskey a go go i Los Angeles med rocklegendarer som gitarristen Slash från Guns n Roses, Anthrax dito Scott Ian och Robert Trujillo, basist i Metallica.

På bilder från festen ses en trött Lemmy mingla bland gästerna, i en form som är långt från hans fornstora dagar. Den 26 december fick han cancerbeskedet och två dagar därpå dog han, i sitt hem, omgiven av familjen.

På Lemmys officiella Facebook-sida lades på julafton en hälsning ut till fansen. Där postades en länk till en sida med bilder från festen som alltså blev hans sista.

Där står också att "Lemmy var överväldigad av överraskande besök från vänner från hela världen som tagit sig till LA".

Texten fortsätter med att beskriva hur Lemmy tog in alla lyckönskningar från vänner och hur han i största mån försökte undvika kameror och mikrofoner. Allt för att få njuta i fred bland goda vänner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag