Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

LeMarc om fruns cancer: Fruktansvärt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det var 2009 som artisten Peter Lemarc, 57, insjuknade i cancer.
Foto: Martina Huber
Fem år senare, inför sin sista livekonsert på festivalen Stockholm Music & Arts, berättade han för tidningen Aftonbladet att hans fru Monika även hon drabbats av samma sjukdom.
Foto: Martina Huber

Peter LeMarcs fru var nära att dö av cellgifterna.

Nu sjunger artisten om den tuffa tiden och om rädslan över att nästan ha förlorat sin livskamrat på sitt nya album "Den tunna tråden".

– Jag körde som en biltjuv in till Södersjukhuset, halv fyra en söndagsnatt. Det var en fruktansvärd upplevelse, säger han till Aftonbladet.

Det var 2009 som artisten Peter LeMarc, 57, insjuknade i cancer. Fem år senare, inför sin sista livekonsert på festivalen Stockholm Music & Arts, berättade han för tidningen Aftonbladet att hans fru Monika även hon drabbats av samma sjukdom.

När han nu släpper ett nytt album med titeln "Den tunna tråden", handlar låtarna om den svåra tiden paret haft de senaste åren. Bland annat innehåller en vers i titelspåret raderna "En regnig oktobernatt och precis som dropparna föll, föll du helt ljudlöst under ett lysrörsljus. En isande sanning drog som en rysning inom mig, jag höll dig krampaktigt hårt som om jag kunde rädda dig. Jag viskade 'allt blir bra', fast det var en lögn. När giftet for runt i ditt blod fanns bara väntan kvar. Och jag skrek åt den gud jag förbannade nyss, 'låt henne inte dö!', 'låt henne inte dö!'".

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Peter LeMarc om skräcknatten som versen handlar om, natten där han trodde att han skulle förlora sin livskamrat till sjukdomen för gott.

– Just den versen är naturligtvis hämtad från en natt när jag åkte in med Monika på natten. Cellgiftet höll på att ta livet av henne. Hon fick feber och de sa åt mig att åka in akut. Jag körde som en biltjuv in till Södersjukhuset, halv fyra en söndagsnatt. Det var en fruktansvärd upplevelse, säger han till tidningen.LÄS MER: Peter Lemarc lämnar landet efter tuffa tidenPeter LeMarc: "Det har varit tufft"

När LeMarc gjorde sin avskedskonsert 2014 satt hans fru Monika i kulisserna bakom scenen, samtidigt som hon var mitt uppe i cancerbehandlingen. Artisten berättar i intervjun att hans oro för att cancern ska sprida sig eller komma tillbaka igen aldrig riktigt går över.

– Det har varit tufft, det har det. Och det är inte över. Cancer är ju ett gruppnamn, med massa olika typer av cancer. Men det är också följdsjukdomar. Biverkningar av mediciner som håller på i evigheter och man undrar om det fan aldrig ska ta slut. Och så har man alltid oron om det har spridit sig eller kommit tillbaka. Jag försöker tänka det gamla klassiska "en dag i taget" men det är inte så jävla lätt, säger han till Aftonbladet.LÄS MER: Peter Lemarcs glädjebesked till fansenPeter LeMarc om frun Monika: "Har bara varandra"

Trots allt de gått igenom de senaste åren, så står Peter LeMarc och frun Monika fortfarande vid varandras sidor. Artisten berättar att sjukdomen har fört dem ännu närmre varandra.

– Har det påverkat vår relation något så är det att vi har blivit ännu tajtare. Vi har bara varandra till slut, säger han till Aftonbladet.

Enligt Peter LeMarc handlar det nya albumet inte enbart om cancern, utan det finns utrymme för tolkning.

– Det handlar inte om cancer det handlar om när livet ställs på sin spets och det kan gälla vilka situationer som helst. Nu har jag pratat om det och det räcker. Låten ligger ute på Spotify för alla att lyssna på, säger han till Expressen.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.