Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leif Mannerströms kärleksfulla gester till frun

Leif Mannerström håller i en frågestund på sin Youtubekanal.
Foto: Youtube
Leif och Lilian Mannerström firar snart 60-årig bröllopsdag.
Foto: OLLE SPORRONG

Leif och Lilian Mannerström firar snart 60 år som gifta.

På sin Youtubekanal berättar stjärnkocken om frieriet, den storslagna bröllopsfesten och hur han brukar uppmärksamma årsdagen.

– Detta var tredje juni, det glömmer jag aldrig. Varje år uppvaktar jag och det blir fler och fler rosor kan jag säga, säger han.

Stjärnkocken Leif Mannerström, 82, driver en egen Youtubekanal där han delar med sig av sina bästa tips och trix när det kommer till matlagning. 

Mellan varven håller han också i frågestunder, och i senaste avsnittet får Mannerström en fråga han själv tycker är rolig att svara på, säger han.

– ”När du gifte dig med din Lilian, 'min älskade Lilian', friade du då?”, lyder en fråga som han läser upp från en nyfiken följare.

– Ja, det gjorde jag faktiskt. Jag gick ner på knä, jag friade och vet ni vad? Jag fick svar direkt, ett rungande ”ja”. Jag blev jätteglad. 

Leif Mannerström: ”Bröllopsnatten stod för dörren”

Kocken beskriver bröllopsmiddagen som hölls på hotellet Park aveny i Göteborg – på ”den tiden” det finaste hotellet i stan, säger Mannerström.

Bröllopsmenyn minns han som i går.

– Först var det drinkar, samling, bubbel naturligtvis. Sen var det friterade havskräftor med goda såser till. Både jag och Lilian älskar skaldjur, så det blev det.

Sedan åt de något som var ”fint på den tiden”: kastrerad ungtupp även kallat kapun, berättar han vidare. Till det serverades färska grönsaker.

– Detta var tredje juni, det glömmer jag aldrig. Varje år uppvaktar jag och det blir fler och fler rosor kan jag säga.

Till festmåltiden drack de vitt vin, åt färska bär och frukter. Till efterrätt serverades fyllda blodapelsiner med apelsinsorbet.

– Sen var det dans, tjo och tjim och så vidare, och sen var det hem. Bröllopsnatten stod för dörren. Det glömmer jag aldrig. Så var mitt bröllop, och det var 1963. Det var längesedan, men vi har varit gifta länge och vi har hållit ihop länge.  ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.