Leif MannerströmLeif Mannerström
Leif Mannerström
Deltagaren i "Sveriges mästerkock".Deltagaren i "Sveriges mästerkock".
Deltagaren i "Sveriges mästerkock".

Leif Mannerström vägrade äta maten

Publicerad

Mor och dotter gjorde praktfiasko i onsdagens "Sveriges mästerkock" - och stjärnkocken och jurymedlemmen Leif Mannerström vägrade till och med att ens smaka på någon av rätterna.

– Det är alldeles rått det här köttet, och din mammas fisk var också rå, dundrade Leif Mannerström till dottern.

Maria Teresa Guyo, 47, och hennes dotter Kirby Camella Guyo, 23, deltog båda i onsdagens uttagning till "Sveriges mästerkock" i TV4, som två av varandra oberoende utmanare.

De båda förklarade att de älskar att laga mat- och att det är mamma som lärt upp dottern.

– Mim mamma och min mormor är mina förebilder, sade Kirby Camella Guyo.

Men att de lärt av varandra blev tydligt - och båda serverade maten näst intill rå.

 

LÄS MER: Leif Mannerström hoppar av juryn i "Sveriges yngsta mästerkock".

 

Maria Teresa Guyo skulle servera kokt filé av hälleflundra, men det blev fiasko. Fisken var i princip okokt, och jurymedlemmen och stjärnkocken Leif Mannerström reagerade starkt.

– Den är inte färdig, sade han medan han kände på den med en gaffel.

Han fortsatte utan att smaka på den.

– Då tackar jag. Tack, sade han och vände ryggen mot henne.

Även andra i juryn reagerade.

– Den här rätten blev inte speciellt bra. Fisken är rå, konstaterade jurymedlemmen Markus Aujalay.

Sådan mor, sådan dotter

När det var dags för dottern Kirby Camella Guyo att laga sin rätt inledde hon med att tappa utrustning från sin matvagn. Det satte ribban för hennes kulinariska konster - som även det slutade i fiasko.

Den stek hon skulle skära upp var i princip rå även den, och hon hade så stora problem med kniven när hon skulle skiva steken att Leif Mannerström kom fram för att syna på plats. Och han var inte nådig i sin kritik.

– Vet du vad? Det här kommer inte att funka. Det är alldeles rått det här köttet, och din mammas fisk var också rå, sade han och fortsatte:

– Plocka ihop, och hej då.

 

LÄS MER: Här är de värsta skandalerna i "Sveriges mästerkock".

 

Medan Maria Teresa Guyo efteråt var självkritisk, var hennes dotter revanschlysten.

– Den var rå inuti. Det är mitt fel, konstaterade Maria Teresa Guyo.

– Det känns ledsamt, jag känner mig besviken, men jan kan försöka igen nästa år, sade Kirby Camella Guyo.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag