Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif Mannerström lämnar programmet: ”Mår inte bra”

Leif Mannerströms pik – till de gamla deltagarna
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PÄR BÄCKSTRAND / TV4

Leif Mannerström tar i kväll farväl av ”Sveriges mästerkock” efter tio år.

Han gör det från sin gård i Tvärred där han suttit självisolerad med hustrun Lilian de senaste veckorna på grund av coronapandemin.

– Jag mår inte så bra, säger stjärnkrögaren och avböjer längre intervju.

Det var i höstas som Leif Mannerström avslöjade att den tionde säsongen av ”Sveriges mästerkock” skulle bli hans sista.

Mannerström, som fyllde 80 år häromveckan, berättade då att han tröttnat på att tillbringa sina höstar på tv-inspelningar i Stockholm.

– Tio år är jämt tycker jag, det är lagom nu att sluta på topp. Jag vill göra annat helt enkelt. Varje år går hela hösten till att spela in, bo i Stockholm på hotell, sa Mannerström då men förklarade samtidigt att det inte är synd honom.

– Jag bor på jättefint hotell och det är bra med allting, men jag har en jättefin gård, jag har en fru, jag har barnbarn, jag har hundar, jag har djur. Jag vill ägna mig åt det. Jakt, med min son till exempel, det är ju helt fantastiskt. Och det missar man ju då, allt det där är på hösten.

Isolerad på gården med hustrun

När hans sista avsnitt av ”Sveriges mästerkock” sänds i kväll har Leif Mannerström de senaste veckorna suttit på sin gård i Tvärred utanför Ulricehamn tillsammans med hustrun Lilian Mannerström, 75.

Paret isolerade sig på grund av coronapandemin för ungefär tre veckor sedan och ska sedan dess inte ha träffat sina barnbarn.

I förra veckan berättade han för Expressen att han och hustrun ringt Vårdguiden för att få hjälp med att testa sig för coronaviruset. 

– Då sa man så här: ”vi kan inte göra mycket för dig. Du fyller snart 80, så vi kan inte göra något för dig och din familj utan vi får hoppa satt du klarar dig ändå”, berättade han och fortsatte ironiskt:

– Det var ju väldigt fantastiskt. Helt otroligt, vilka fantastiska råd man fick där.

Mannerström sa samtidigt att han inte trodde att han hade viruset men att han ändå ville testa sig.

– Nä, jag var inte orolig, jag ville bara veta vad jag sysslar med.

Tänker fortsätta jobba

När Expressen når Leif Mannerström inför hans allra sista avsnitt av ”Sveriges mästerkock” vill han dock inte prata.

– Jag vill inte prata med någon tidning, jag mår inte så bra, säger han.

Tidigare har han förklarat att han inte känner sig sentimental på grund av att han nu lämnar det populära tv-programmet.

– Jag tänker inte speciellt mycket på det. Jag har tagit det beslutet själv, att nu vill jag lägga ner. Jag ser ju fram emot nästa höst, för då gör jag ingen tv, och då kan jag vara i jaktskogen hela tiden. Det är roligt, har Mannerström sagt.

Samtidigt förklarade han att han inte har några planer på att dra sig tillbaka för gott.

– Jag brukar skämtsamt säga, när folk undrar om man ska lägga av, att ”jo, jag har gått ner på halvtid nu, jag jobbar bara åtta timmar om dagen”. Det är lagom. Jag har mitt företag, jag har mitt vin, det är kul.

Mannerström hyllar hustrun i biografin

Kändiskrögaren berättar om privatlivet i sin bok.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.