Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif-Ivan säljer lyxvillan för 43 miljoner: ”Dyrt tror folk”

Foto: JOHAN ERIKSSON
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tv-profilen Leif-Ivan Karlsson gör ett nytt försök att sälja sin stora lyxvilla utanför Stockholm – komplett med pool, sjöutsikt och 22 rum och kök.

Det 600 kvadratmeter stora huset säljs nu tillsammans med fyra andra fastigheter för 43 miljoner kronor.

– Det är ju dyrt tror folk, men när de förstår att det är fem fastigheter blir det helt annan banan, säger Leif-Ivan Karlsson.

Realityprofilen Leif-Ivan Karlsson ger sig på att försöka sälja sitt enorma lyxhus i Tullinge utanför Stockholm – igen. Förra året lade han ut huset – som består av fem fastigheter – till försäljning för 45 miljoner kronor, men lyckades inte få huset sålt.

Nu väljer han och hustrun Susanne en ny taktik, och förtydligar i försäljningen att det rör sig om fem skilda fastigheter som går att köpa till ett paketpris på 43 miljoner kronor.

– Vi lade ju ut den förra sommaren, men det blev inte bra då på grund av olika omständigheter. Vi fick inte till det, så vi tog bort den från försäljningen. Nu gör vi ett nytt försök, det är inte riktigt rätt tid nu, men vi gör det lite tydligare. Vi säljer fem fastigheter, det är inte en fastighet. Den som är smart köper alla fem mycket billigare till ett paketpris, men man kan även köpa dem styckvis på ett tydligare sätt. Det låter som mycket pengar, men det är inte så mycket pengar. Huvudhuset kostar 27 miljoner, säger Leif-Ivan Karlsson och fortsätter:

– Det är ju dyrt tror folk, men när de förstår att det är fem fastigheter blir det helt annan banan.

Paret har också bytt mäklare sedan förra försäljningen, till Charlotte Sandström på Fastighetsmäklarna Stockholm.

Varsitt eget våningsplan till barnen

Huvudhuset på 600 kvadratmeter är unikt på många sätt – med sjöutsikt, vattenfall, oas, pool, altaner och fyra våningsplan med 22 rum och kök. På försäljningsbilderna syns paret Karlssons inredningsstil med mycket guld, sirliga möbler och stora takkronor i rummen, men en framtida köpare kan ändra huset hur de vill. Det finns också en inbyggd bar i mörkt trä, ett badrum med stort badkar och utsikt över vattnet samt en utomhusjacuzzi.

När parets två barn fortfarande bodde hemma kunde de ha varsitt våningsplan för sig själva, medan Leif-Ivan och Susanne delade på ett tredje och markplan användes som kontor och för kundmöten.

– Det är för mycket trappor och för stort för två personer, barnen har ju flyttat ut sedan länge. Och så är vi i USA halva året. Det har haft sin tid i vårt liv, säger Leif-Ivan Karlsson, och konstaterar att de redan har lämnat huset mentalt.

– Vi har bott där i 20 år, men de sista åren har vi inte bott där. Vi bor dels i Florida och så har vi andra boenden. Vi har mentalt flyttat ut därifrån.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.