Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif-Ivan Karlsson greps av polisen

Företagaren och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson har suttit anhållen i helgen, misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd. Foto: TV3
På måndagen försattes 58-åringen på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår formellt. Foto: AXEL ÖBERG

Företagaren och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson har suttit anhållen i helgen, misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd.

På måndagen försattes 58-åringen på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår.

– Visst har jag skällt på honom, men aldrig hotat. Jag är ju inte den bråkiga typen, som skulle hota. Nu ska jag hem till min vackra fru och dricka ett glas vin, säger Leif-Ivan Karlsson strax efter frisläppandet.

Leif-Ivan Karlsson, 58, blev känd genom TV3:s “Karlssons” och Kanal 5-programmet “Svenska miljonärer” och har tjänat miljoner på sina kritiserade flyktingboenden. 

I lördags greps han av polis i sin 50-miljonersvilla utanför Stockholm och satt sedan anhållen i över två dygn, på sannolika skäl misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd.

– Min klient har blivit hotad av Leif-Ivan Karlsson till livet på ett sätt som har skrämt honom och hans familj, har målsägandebiträde Clea Sangborn sagt.

– De är väldigt rädda och mår väldigt dåligt.

Den utpekade perioden för hoten sträcker sig mellan 6 april och 8 maj i år.

Leif-Ivan Karlsson. Foto: AXEL ÖBERG

Leif Ivan: "Jag har inte hotat"

På måndagseftermiddagen fattade åklagare beslut om att häva anhållandet mot Leif-Ivan Karlsson. Enligt hans försvarsadvokat Ismo Salmi kvarstår den formella misstanken fortfarande. Expressen har utan framgång sökt åklagaren Anna Hankkio under eftermiddagen.

Strax efter frigivningen ger Leif-Ivan Karlsson sin syn på anklagelserna:

– Det är helt felaktigt. Jag har varit arg och jag har varit besviken och skällt, men inte hotat, säger han.

Han berättar att han blev lättad när han fick beskedet om att han skulle försättas på fri fot.

– Jag är jätteglad. Det här är ett äventyr man får ta ibland som affärsman.

 

LÄS MER: Leif-Ivan lägger ner sina asylboenden 

 

Var vid den anställdes bostad i fredags

Hur har tiden i arresten varit?

– Jag har försökt att vila så mycket som möjligt och att tänka på nya affärsplaner och gått igenom lite projekt jag håller på med. Det har varit nyttigt för jag lever ett hektiskt liv, men samtidigt saknar man sin vackra fru, säger han och fortsätter:

– De har varit snälla och gett mig kaffe. Måste säga att jag har fått god mat också. Frukostkorv, köttgryta och raggmunk med fläsk. Det har varit väldigt trevliga fångvaktare, som jag kallar dem.

Karlsson medger att det har funnits en tvist mellan honom och den anställde, och att han befann sig vid dennes bostad i fredags.

”Det är klart att man blir förbannad”

– Jag sa ingenting, jag vevade inte ner rutan, jag hotade inte. Jag vände bara med bilen på en allmän gata och för den skull blir man anmäld för olaga hot. 

– Det är klart att man blir förbannad. Visst har jag skällt på honom, men aldrig hotat. Jag är ju inte den bråkiga typen, som skulle hota. Så det har jag absolut inte gjort, säger Leif-Ivan Karlsson.

Varför var ni där?

– Jag var nyfiken på vart han hade flyttat och var i närheten i ett annat ärende. Det såg jättebra ut, huset.

Leif-Ivan Karlsson bor utomlands med sin familj under vinterhalvåret. Foto: AXEL ÖBERG

 

LÄS MER: Företagare och tv-profil anhållen 

 

Gjorde vinst på 124 miljoner

Expressen kunde för två år sedan avslöja hur den självutnämnda superentreprenören levde lyxliv i sin villa på 700 kvadratmeter, samtidigt som han drev flyktingboenden där de asylsökande många gånger fick gå och lägga sig hungriga, och en del fick sova i köksutrymmen. 

Förra sommaren berättade Leif-Ivan Karlsson att han lagt ner flyktingverksamheten, sålt två bolag och gjort en vinst på 124 miljoner kronor. I stället ska han nu satsa på bemanningsbranschen. 

Leif-Ivan Karlssons villa på 700 kvadratmeter. Foto: Erik Gustafsson
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!