Företagaren och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson har suttit anhållen i helgen, misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd. Foto: TV3Företagaren och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson har suttit anhållen i helgen, misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd. Foto: TV3
Företagaren och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson har suttit anhållen i helgen, misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd. Foto: TV3
På måndagen försattes 58-åringen på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår formellt. Foto: AXEL ÖBERGPå måndagen försattes 58-åringen på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår formellt. Foto: AXEL ÖBERG
På måndagen försattes 58-åringen på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår formellt. Foto: AXEL ÖBERG

Leif-Ivan Karlsson greps av polisen 

Publicerad

Företagaren och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson har suttit anhållen i helgen, misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd.

På måndagen försattes 58-åringen på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår.

– Visst har jag skällt på honom, men aldrig hotat. Jag är ju inte den bråkiga typen, som skulle hota. Nu ska jag hem till min vackra fru och dricka ett glas vin, säger Leif-Ivan Karlsson strax efter frisläppandet.

Leif-Ivan Karlsson, 58, blev känd genom TV3:s “Karlssons” och Kanal 5-programmet “Svenska miljonärer” och har tjänat miljoner på sina kritiserade flyktingboenden. 

I lördags greps han av polis i sin 50-miljonersvilla utanför Stockholm och satt sedan anhållen i över två dygn, på sannolika skäl misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd.

– Min klient har blivit hotad av Leif-Ivan Karlsson till livet på ett sätt som har skrämt honom och hans familj, har målsägandebiträde Clea Sangborn sagt.

– De är väldigt rädda och mår väldigt dåligt.

Den utpekade perioden för hoten sträcker sig mellan 6 april och 8 maj i år.

Leif-Ivan Karlsson.Foto: AXEL ÖBERG

Leif Ivan: "Jag har inte hotat"

På måndagseftermiddagen fattade åklagare beslut om att häva anhållandet mot Leif-Ivan Karlsson. Enligt hans försvarsadvokat Ismo Salmi kvarstår den formella misstanken fortfarande. Expressen har utan framgång sökt åklagaren Anna Hankkio under eftermiddagen.

Strax efter frigivningen ger Leif-Ivan Karlsson sin syn på anklagelserna:

– Det är helt felaktigt. Jag har varit arg och jag har varit besviken och skällt, men inte hotat, säger han.

Han berättar att han blev lättad när han fick beskedet om att han skulle försättas på fri fot.

– Jag är jätteglad. Det här är ett äventyr man får ta ibland som affärsman.

 

LÄS MER: Leif-Ivan lägger ner sina asylboenden 

 

Var vid den anställdes bostad i fredags

Hur har tiden i arresten varit?

– Jag har försökt att vila så mycket som möjligt och att tänka på nya affärsplaner och gått igenom lite projekt jag håller på med. Det har varit nyttigt för jag lever ett hektiskt liv, men samtidigt saknar man sin vackra fru, säger han och fortsätter:

– De har varit snälla och gett mig kaffe. Måste säga att jag har fått god mat också. Frukostkorv, köttgryta och raggmunk med fläsk. Det har varit väldigt trevliga fångvaktare, som jag kallar dem.

Karlsson medger att det har funnits en tvist mellan honom och den anställde, och att han befann sig vid dennes bostad i fredags.

”Det är klart att man blir förbannad”

– Jag sa ingenting, jag vevade inte ner rutan, jag hotade inte. Jag vände bara med bilen på en allmän gata och för den skull blir man anmäld för olaga hot. 

– Det är klart att man blir förbannad. Visst har jag skällt på honom, men aldrig hotat. Jag är ju inte den bråkiga typen, som skulle hota. Så det har jag absolut inte gjort, säger Leif-Ivan Karlsson.

Varför var ni där?

– Jag var nyfiken på vart han hade flyttat och var i närheten i ett annat ärende. Det såg jättebra ut, huset.

Leif-Ivan Karlsson bor utomlands med sin familj under vinterhalvåret. Foto: AXEL ÖBERG

 

LÄS MER: Företagare och tv-profil anhållen 

 

Gjorde vinst på 124 miljoner

Expressen kunde för två år sedan avslöja hur den självutnämnda superentreprenören levde lyxliv i sin villa på 700 kvadratmeter, samtidigt som han drev flyktingboenden där de asylsökande många gånger fick gå och lägga sig hungriga, och en del fick sova i köksutrymmen. 

Förra sommaren berättade Leif-Ivan Karlsson att han lagt ner flyktingverksamheten, sålt två bolag och gjort en vinst på 124 miljoner kronor. I stället ska han nu satsa på bemanningsbranschen. 

Leif-Ivan Karlssons villa på 700 kvadratmeter.Foto: Erik Gustafsson
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag