Leif GW Persson har tjänat en förmögenhet på sina olika verksamheter. Foto: MICHAELA HASANOVICLeif GW Persson har tjänat en förmögenhet på sina olika verksamheter. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson har tjänat en förmögenhet på sina olika verksamheter.  Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson lämnade SVT efter 16 säsonger med "Veckans brott". Foto: MICHAELA HASANOVICLeif GW Persson lämnade SVT efter 16 säsonger med "Veckans brott". Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson lämnade SVT efter 16 säsonger med "Veckans brott". Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL

Leif GW:s pengarädsla: "Vill undvika till varje pris"

Publicerad

Leif GW Persson har tjänat miljoner på sina verksamheter. 

Men trots förmögenheten är kriminologen en rädsla för att vara tillbaka på ruta ett. 

– I mitt medvetande finns en mycket tydlig kunskap i vad alternativet består i. Det vill jag till varje pris undvika, säger han i "Malou efter tio" i TV4.

Leif GW Persson har många strängar på sin lyra. 

Kriminologen skriver böcker, håller föreläsningar, investerar i aktier och andra värdepapper. 

Tv-profilen har dessutom arbetat för såväl SVT som TV4 de senaste åren – men på tisdagen kom beskedet att Leif GW Persson lämnar kanalen för att helt och hållet gå över till TV4. 

– Det var roliga år. Det gick bättre och bättre och sedan valde jag att göra någonting annat när det gick som bäst, säger han i "Malou efter tio" i TV4. 


LÄS MER: Leif GW Perssons besked efter "Veckans brott" – går till TV4

Leif GW Perssons pengarädsla 

Förra året rapporterade Expressen om Leif GW Perssons fördubbling av omsättningen i sitt bolag Leif GW Persson AB. Vinsten landade då på nästan åtta miljoner kronor. 

Men trots sin förmögenhet finns rädslan alltid kvar hos kriminologen. 

I "Malou efter tio" berättar han om hur hans pengar påverkat honom och gett honom friheter. Tack vare sin bakgrund har han dock lyckats hålla kvar verklighetsförankringen, berättar han. 

– I mitt medvetande finns en mycket tydlig kunskap i vad alternativet består i. Det vill jag till varje pris undvika, säger han. 


LÄS MER: SVT:s nya plan med Leif GW – efter slutet på succéprogrammet

GW Persson: ger en större frihet

Profilen berättar att pengarna har gett honom möjligheter att ta och tacka nej till jobb och erbjudanden. 

–  Folk som jag har ogillat har jag kunnat be fara åt helvete. Jag har inte behövt döda tid på saker. Jag har aldrig fruktat för att bli uppsagd, säger han. 

Däremot drar han sig inte för att spendera sina pengar och han berättar själv att han ofta skänker mycket av pengarna. Han vill däremot inte påstå att han har blivit lyckligare. 

– Den stora grejen är friheten som det ger. Påstår du något annat så hycklar du. Men jag vet att det inte är fint att prata om. Men jag har blivit friare. Det är det som det handlar om, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag