Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leif GW:s utspel – nu krossar han Morberg

Leif GW Persson
Foto: OLLE SPORRONG
Leif G.W visar upp sitt nya rödvin
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Ernst Kirchsteiger
Foto: TV4

Författaren och kriminologen Leif GW Persson första vin ”GW:s röda” har fått en succéstart.

På bara tre veckor har över 15 000 vinflaskor sålts runtom i landet, till ett sammanlagt värde av över 1,6 miljoner kronor.

– De andra kändisvinerna är bekämpningsmedel när det är som bäst, säger Leif GW Persson.

Polisprofessorn Leif GW Persson släppte nyligen sitt första vin - ”GW:s röda”. Men trots att vinet än så länge inte finns på hyllorna utan bara går att beställa, så har det hunnit bli en stor succé.

Efter bara tre veckor har över 15 000 vinflaskor, det vill säga 10 500 liter vin, sålts i Sverige, till ett sammanlagt värde av över 1,6 miljoner kronor.

– Vi hade planerat att avvakta och se hur det går men det sålde så otroligt bra att vi hade lagret tomt i två veckor innan den nya beställningen kom i onsdags, säger Pontus Tegnér som är Marketing Manager på Tegnér Spirits & Wine.

Leif GW Persson själv är väldigt nöjd med succén.

– Det är trevligt. Med tanke på vad det kostar är det märkvärt bra. Jag tror också att när folk ser att mitt namn står på så vill de gärna prova, säger han och fortsätter: 

– Men eftersom det är ett portugisiskt vin så har den bättre kvalitet än till exempel spanska, italienska och franska viner. 

Än så länge har polisprofessorn Leif GW Persson inte tjänat några pengar på den stora försäljningen, men han har förhoppningar om att gå med vinst.

– Jag kan inte säga hur mycket pengar jag har investerat men det är långt över intäkten från försäljningen. Förhoppningsvis blir det tillräckligt mycket pengar framöver så att man får tillbaka investeringen, säger Leif GW Persson.


LÄS MER: GW:s revanschlusta kostade två äktenskap 


”Bekämpningsmedel när det är som bäst”

Leif GW Persson är inte den enda kändisen som släppt vin. Kändisar som Laila Bagge, Petter och Carolina Gynning har alla släppt egna vinflaskor.

Men enligt Leif GW Persson är deras produkter ingenting att ha.

– Mitt vin är mycket bättre. De andra kändisvinerna är bekämpningsmedel när det är som bäst, säger Leif GW Persson.

Enligt Pontus Tegnér som är Marketing Manager på Tegnér Spirits & Whine, är GW:s närmaste konkurrent tv-profilen Ernst Kirchsteiger. Kirchsteiger sålde i juni 7000 liter av sitt röda vin "Toscana".

Enligt siffror från Systembolaget sålde Ernst Kirchsteiger röda vin 88 685 liter under 2017. 

– Han är min närmaste konkurrent nu ja. Men han vet inte heller någonting om vin. Han gillar att greja hemma, men någon vinkännare är han inte. Om man ska ge ut en produkt under sitt egna namn så ska man kunna stå för det. Han har säkert inte valt ut sitt vin själv, men det har jag gjort, säger Leif GW Persson.

Polisprofessorn har tidigare även ställt sig kritisk till skådespelaren och kocken Per Morbergs vin. 

Morbergs vin ”Collection” från 2016 sålde 1175 liter i juni  av sitt röda vin ”Collection”, enligt Pontus Tegnér som är Marketing Manager på Tegnér Spirits & Whine.

Under 2017 sålde Morberg 48 070 liter av sitt röda vin, enligt Systembolaget. 

Tidigare har Leif GW Persson sagt att Morbergs vin duger fint till fönsterputs – en åsikt han står fast vid än i dag.

– Han är inte ensam om att vinerna bara duger till fönsterputsning. Det är väl egentligen ingen konst att hitta ett bra rödvin, säger Leif GW Persson. 


LÄS MER: Leif GW:s hälsobesked – efter tiden på akuten 


Lansera rosévin och viltkött

Det nya aktiebolaget, Leif GW Produktion AB, bildades i början av maj, och ska marknadsföra viltkött, alkoholhaltiga drycker och snus.  

Just nu planerar kriminologen Leif GW Persson att släppa ett rosévin nästa år och lansera viltkött i matvarubutiker.

– Jag har hittat ett bra rosévin så vi jobbar på det. Viltkött har jag länge tänkt ta ut på marknaden. 

Resten av sommaren blir lugnt.

– Jag ska se till att inte dricka för mycket av mitt goda vin.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.