Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW:s smeknamn på Nour – Schyfferts egna påhitt

Visste Du Det Här Om Nour El Refai?
Leif GW Persson inspirerade Nour El Refai. Foto: TV4
Nour El Refai tar succéromanen ”Störst av allt” till scenen – inspirerad av Leif GW Persson. Foto: SVT
Nour El Refai och Henrik Schyffert. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Nour El Refai blev inspirerad av Leif GW Persson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Nour El Refai tar succéromanen ”Störst av allt” till scenen – och inspireras av författarens pappa, Leif GW Persson.

I en intervju med ”Nyhetsmorgon” berättar skådespelaren om den oväntade gesten från kriminalprofessorn, och om sin syn på jakt och överklassförakt.

– Jag jagade när jag var gravid i nionde månaden, vilket var svårt, men jag ville så gärna ut i skogen, säger Nour El Refai i ”Nyhetsmorgon”.

Nour El Refai är aktuell med en scenadaption av bästsäljande romanen ”Störst av allt”, skriven av Leif GW Perssons dotter, Malin Persson Giolito.

Det var också på grund av kriminalprofessorn som Nour El Refai ens läste boken – hon fick den av honom – och han har också inspirerat henne en del i tolkningen när boken blir en monolog och scenföreställning.

– Jag har blivit inspirerad av GW till en av karaktärerna. Sen vet jag inte om det syns, men man kan tänka på det. Att ha pondus och säga smarta saker på ett inte stressat sätt, säger Nour El Refai i ”Nyhetsmorgon”.

Kallas för ”snor” av Leif GW Persson

Programledaren Jenny Strömstedt, som också arbetar med Leif GW Persson i TV4-programmet ”Brottsjournalen”, avslöjar en oväntad detalj om hans relation med komikern.

– Leif säger att han kallar dig för snor, stämmer det?

– Ja, det gör han. Jag svarar på det. Det är för att Henrik gör det, konstaterar Nour El Refai.

Precis som sin kärlek Henrik Schyffert och deras gemensamma vän Leif GW Persson så tycker Nour El Refai om att jaga – så mycket att hon gav sig på att ge sig ut i jaktmarkerna när hon var höggravid med sonen Sami, som föddes i höstas.

– Jag jagade när jag var gravid i nionde månaden, vilket var svårt, men jag ville så gärna ut i skogen. När man är gravid och bara vill att bebisen ska komma så går tiden väldigt långsamt, så då tänkte jag att det blir jättebra med jakt. Jag var jättefet och kom knappt upp i tornet, berättar humorskådespelaren.

”Fruktansvärt omoget beteende”

Trots att hon jagar tycker Nour El Refai att det är veganerna som har gjort rätt val – och menar att de är bättre människor som inte äter kött.

– Jag tycker att de har rätt, det finns inget att argumentera emot. En vegan har gjort det bättre valet. Det är bättre för världen, och en vegan är en bättre människa som inte äter kött. Jag är inte en förebild. Däremot tycker jag att om man gör valet att äta kött så är det bättre att äta kött så här. Köttindustrin är ju hemsk. Som jägare äter jag nästan bara viltkött.

Skildringarna av överklassmiljöer i ”Störst av allt” har gett upphov till diskussioner, och väckt klassförakt på sina håll – något Strömstedt undrar om El Refai känner igen sig i.

– Klassförakt? Att jag har, jajjemän. Ganska ofta känner jag det. Jag kan fortfarande känna i vissa miljöer, när man ska hålla besticken på ett visst sätt att nä det tänker jag inte göra. Bara för att vara störig. Det är ju fruktansvärt omoget beteende, men jag kan inte låta bli.

Expressen har sökt Nour El Refai för en kommentar.

Nour El Refais fina hyllning till Henrik Schyffert.

LÄS MER: TV4-profilerna försvann från rutan – så här lever de i dag (PREMIUM)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.