Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW:s hälsokamp – avslöjar motgången

Leif GW Persson.Foto: OLLE SPORRONG
Leif GW Persson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Leif GW Persson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Leif GW Persson.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leif GW Persson gör supersuccé med sitt rödvin, som han har sålt fler än 80 000 flaskor av sedan maj.

I podcasten " Framgångspodden" berättar kriminalprofessorn om vinet, alkoholvanorna – och hälsoproblemen som gör det svårt för honom att gå ner i vikt.

– Jag har problem med knäna, så jag har svårt att gå, så det blir lite krångligt, säger Leif GW Persson i "Framgångspodden".

Leif GW Persson, 73, är Sveriges mest mångsysslande kriminalprofessor med böcker, film och tv-uppdrag. Nu har han också adderat ett succévin till resumén.

I podcasten "Framgångspodden" berättar GW om arbetet bakom sitt rödvin "GW:s röda".

– Jag har valt det själv, men det krävde omfattande provning, vi provade säkert flera hundra sorter. Vi ville hitta ett vin som var prisvärt, säger Leif GW Persson i "Framgångspodden".

Sedan försäljningsstart i slutet av maj har "GW:s röda" sålt över 80 000 flaskor – trots att det sålt slut tre gånger, och fortfarande bara är en beställningsvara. Trots det tjänar Leif GW Persson inga stora pengar på vinsuccén ännu.

– Det har gått förskräckligt bra, det toksäljer. Hittills har jag inte sett en krona, det har varit en del kostnader.  Det kanske kommer någon krona, men det är inte så viktigt, tycker han.

 

 

GW:s nyårslöfte – gå ner 50 kilo

Att kriminalprofessorn bara dricker alkohol halvårsvis är vida känt, men GW Persson menar att han dragit ner på hur mycket han dricker. En anledning till det har varit den heta sommaren.

– Jag dricker inte alls första halvåret, men sen börjar jag till midsommar. Jag börjar bli så gammal nu att jag orkar inte dricka. Den här sommaren har det varit så varmt också, och då känner man inte för att dricka en massa. Jag dricker högst ett par dagar i veckan. Det fanns en tid då jag drack alla dagar, men det har jag slutat med, säger Leif GW Persson i podcasten.

Som nyårslöfte 2017 gick Leif GW Persson ut med att han skulle gå ner femtio kilo i vikt. Efter att ha gått ner 25 kilo stannade viktnedgången av, och Leif GW Persson har svårt att hålla igång träning.

– Att tänka på träning är ganska riskfritt, men sen ska man ju göra det också, och det är väl där det brister, säger han.

Bland annat har 73-åringen problem med sina knän – något som gör det svårare för honom att motionera och röra på sig.

– Jag har problem med knäna, så jag har svårt att gå, så det blir lite krångligt. Men jag gör så gott jag kan, det blir lite smårörelser. Men jag gör mitt bästa, säger Leif GW Persson i "Framgångspodden".