Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW:s hälsobesked: ”Jag lever på lånad tid”

Foto: TV4
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sedan nyårslöftet för snart två år sedan har Leif GW Persson lyckats gå ner 36 kilo i vikt, och behöver inte längre använda käpp när han går.

Men tidigare i år hamnade han på akuten med hjärtproblem – och menar nu att han lever på lånad tid.

– Jag har ändå lyckats bli 73 år, vilket jag ganska många år trodde var en omöjlighet, i och med att jag var i så dåligt skick, säger Leif GW Persson.

Det var inför årskiftet 2016/2017 som Leif GW Persson gick ut med att han hade som nyårslöfte att gå ner 50 kilo. De första månaderna rasade han i vikt, innan viktnedgången avstannade något.

Nu snart två år senare har GW gått ner 36 kilo sammanlagt, och märker skillnad. Viktnedgången har bland annat lett till att han har mindre problem med knäna.

– Jag var jättefet, nu är jag bara fet på ett begripligt sätt. Då var jag smällfet. Knäna  har jag ont i, det beror på övervikten. De är utslitna helt enkelt. Ett tag var det helt bedrövligt. Men nu klarar jag mig utan käpp, det gjorde jag inte förut.

Än är författaren inte helt nöjd, men förklarar att det är svårt att gå ner i vikt när man  inte har lätt att träna.

– Jag skulle behöva gå ner ytterligare 14 kilo. Men det är knepigt när man är i dålig kondition, då blir det svårt att träna. Men jag jobbar med det. En dag kommer jag säkert gå ner, när jag inte orkar äta längre, säger Leif GW Persson.

Tufft år för Leif GW

Det har varit ett jobbigt år för Leif GW Persson hälsomässigt. Tidigare i år hamnade han på akuten efter problem med sitt hjärta.

– Jag har varit piggare än så här. Alla dagar är inte bra dagar, och just i år har jag varit ganska dålig långa tider. Jag har problem med hjärtat sedan många år, och när det säger ifrån finns det inte så mycket att be om, då hamnar man på akuten. Och det är jobbigt naturligtvis, säger han, och konstaterar att det var en stor oro för hans familj.

Leif GW Persson, som är aktuell med "Brottsjournalen" i TV4, tycker att han får skylla sig själv när det kommer till hans hälsa, och menar att det inte är konstigt att han mår som han gjort.

– Min dåliga hälsa är betingad av att jag levt ett dåligt liv, jag har varit vårdslös med mig själv. Jag har tränat för lite, ätit för mycket och druckit alldeles för mycket. Den notan ska någon gång betalas, och nu är det dags, säger han och fortsätter:

– Jag har ändå lyckats bli 73 år, vilket jag ganska många år trodde var en omöjlighet, i och med att jag var i så dåligt skick. Så i den meningen lever jag ju på lånad tid. Jag tänkte "jag får vara nöjd om jag fixar 60", och så fixade jag 70. Jag är vandrande läkarjournal. Det är självförvållat.