Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif GW:s beslut – därför läggs programmet ner

Leif GW Persson fattade beslutet att sluta med "Veckans brott", därefter meddelade SVT att programmet läggs ner. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: / SVERIGES TELEVISION AB

SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" med Leif GW Persson och Camilla Kvartoft läggs ner. 

Anledningen till beslutet är att Leif GW Persson har bestämt sig för att sluta.

– Vi har inte velat se den dagen komma, det är Leifs eget beslut, säger Annika Hamngren, projektledare på SVT Dokumentär.

Kriminalprogrammet "Veckans brott" i SVT går i graven. Första avsnittet sändes i SVT hösten 2010 och har sedan dess haft runt 1,3 miljoner tittare varje vecka. 

Programledaren Camilla Kvartoft har tillsammans med experten Leif GW Persson lotsat tittarna genom båda gamla och nya kriminalfall.

Beslutet att lägga ner det populära programmet togs efter att Leif GW Persson meddelat att han vill sluta.

– Det är Leifs beslut att sluta med "Veckans brott". Så är det absolut. Han har bestämt sig för det, han har väl funderat på det en tid. Han vill helt enkelt sluta efter 16 säsonger, säger Annika Hamngren, projektledare på SVT dokumentär, och fortsätter:

– Han ville sluta den här framgångssagan när den är på topp. Han är 73 år och har pratat en tid om att trappa ned. Vi har inte velat se den dagen komma, det är Leifs eget beslut. För SVT är det tråkigt, vi hade gärna kunnat tänka oss att fortsätta.

 

LÄS MER: Leif GW slutar göra "Veckans brott" - programmet läggs ner 

 

Inga framtidsplaner för "Veckans brott"

Några framtidsplaner för "Veckans brott" finns inte i nuläget.

– I den här nuvarande formen med Leif så tar det slut. Sedan finns det ju alltid en massa spännande programförslag. Men det är programledningen som tar ställning till det, säger Annika Hamngren.

Enligt kollegan Camilla Kvartoft har Leif GW Persson haft en bärande roll i programmet.

– Det speciella med "Veckans brott" har varit att vi är ett seriöst samhällsprogram, samtidigt finns en underhållande dimension. Det har gjort att vi har lyckats dra in en så stor publik, och det är ju Leifs förtjänst. Att göra ett program som når den här stora publiken med ett viktigt budskap - det är när public service är som bäst, säger hon.

Expressen har sökt Leif GW Persson som avstår från att kommentera.

 

LÄS MER: Camilla Kvartofts sorg efter beslutet 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!