Gårdagens avsnitt av "Veckans brott" var sista någonsin. Foto: MICHAELA HASANOVICGårdagens avsnitt av "Veckans brott" var sista någonsin. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Gårdagens avsnitt av "Veckans brott" var sista någonsin.  Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har lett "Veckans brott" i SVT i 16 säsonger. Foto: MICHAELA HASANOVICLeif GW Persson och Camilla Kvartoft har lett "Veckans brott" i SVT i 16 säsonger. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft har lett "Veckans brott" i SVT i 16 säsonger.  Foto: MICHAELA HASANOVIC
Leif GW Persson berättar i "Nyhetsmorgon" att han nu går över till TV4. Foto: TV4Leif GW Persson berättar i "Nyhetsmorgon" att han nu går över till TV4. Foto: TV4
Leif GW Persson berättar i "Nyhetsmorgon" att han nu går över till TV4.  Foto: TV4
Leif GW Persson kommer där leda nya krimprogram. Foto: TV4Leif GW Persson kommer där leda nya krimprogram. Foto: TV4
Leif GW Persson kommer där leda nya krimprogram.  Foto: TV4
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENFoto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
 Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Leif GW:s besked till SVT: Går till konkurrenten

Publicerad

I går kom beskedet att "Veckans brott" läggs ner – efter att Leif GW Persson valt att hoppa av. 

Nu berättar tv-profilen att han går över till TV4 för att göra nya krimprogram och regelbundet medverka i "Nyhetsmorgon".

– Det var inget svårare beslut, säger Leif GW Persson i "Nyhetsmorgon". 

Efter 16 säsonger nådde i går SVT:s tittarsuccé "Veckans brott" vägs ände. 

Tisdagens säsongsavslutning blev programmet sista någonsin efter att Leif GW Persson valt att hoppa av. 

I gårdagens program berättade han om sitt beslut. 

– I går fyllde jag 73 år, då slogs jag plötsligt av att det är hög tid att man börjar planera för sin framtid. Därför så är detta det sista programmet, sade professorn då.

Leif GW Persson riktade också ett stort tack till alla tittare.

– Jag har lärt mig mer än någonsin, nämligen alla tips vi har fått. Det har varit mycket berikande, en guldkant på ålderdomen. Det kommer att saknas.


LÄS MER: SVT:s nya plan med Leif GW – efter slutet på succéprogrammet

Leif GW Perssons besked: går till TV4

På onsdagen gästade Leif GW Persson Malou von Sivers i "Malou efter i tio" i och "Nyhetsmorgon" TV4. Kriminologen har sedan tidigare programmet "GW:s mord" i TV4. 

Där berättade profilen att han lämnar programmet för att helt och hållet gå över till TV4. 

– Då tyckte jag att om man ska byta så ska man göra det rejält. Man ska byta när man står på topp. Det var inget svårare beslut i den meningen, säger han i "Nyhetsmorgon". 

I soffan berättade han också om sina nya program i TV4. 

– Det ska vara en blandning av aktuellt sådant som händer. Sedan ska vi ha lite djuplodade historier som i bästa fall anknytning till det som händer nu. Jag är svag för folkbildning, säger han. 

Leif GW Persson med i "Nyhetsmorgon"

Leif GW Persson kommer förutom att göra nya krimprogram och fler avsnitt av "GW:s mord" även medverka regelbundet i "Nyhetsmorgon". Redan nästa vecka är det dags för nya avsnitt i "GW:s mord". 

– Det var roliga år. Det gick bättre och bättre och sedan valde jag att göra någonting annat när det gick som bäst, säger kriminologen i "Malou efter tio". 

I höst väntar nya kriminalmagasin. 

– Jag har vissa idéer. Sedan har jag tid på mig att tänka hela sommaren, säger Leif GW Persson. 

Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4, är nöjd med värningen och säger i ett pressmeddelande: 

– Det nya programmet kommer att lägga stort fokus på aktuella brott. Titel är inte fullt ut spikad än. Det skiljer sig här från GW:s mord som har ett annat tempo där Leif går igenom mordgåtor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag