Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW tar tv-paus: ”Ska in på sjukhus”

Leif GW Persson tar en paus från tv-rutan.Foto: OLLE SPORRONG
Leif GW Persson och Jenny Strömstedt i studion på ”Brottsjournalen” på TV4 .Foto: OLLE SPORRONG

Kriminalprofessorn Leif GW Persson meddelar att han tar en månadslång paus från jobbet som tv-profil.

Det eftersom han ska in på sjukhus, uppger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Jag har problem med hälsan så jag ska in på sjukhus, men det är inget dramatiskt eller så. Det är på förhand planerat, säger Leif GW Persson till TV4.

Kriminalprofessorn Leif GW Persson är ett återkommande inslag i TV4:s Nyhetsmorgon. Under söndagen gästade han Nyhetsmorgon för att kommentera åtalet mot poliserna som sköt Eric Torell till döds förra sommaren.

– Åklagaren tycks ju ha ansenliga problem med det här åtalet, det framskymtar mellan raderna. Hade han vågat så hade han nog helst skrivit av det, men att skriva av det här ärendet går ju helt enkelt inte. Det här måste ju granskas av en domstol, säger Leif GW Persson i TV4 om åtalet. 

Leif GW: ”Ska bli piggare”

I slutet av samtalet med Leif GW Persson nämndes det att kriminalprofessorn inte kommer att delta i några sändningar av programmet framöver. 

– Jag ska vara borta en månad. Jag har problem med hälsan så jag ska in på sjukhus, men det är inget dramatiskt eller så. Det är på förhand planerat. Men det är meningslöst att skicka brev och mejl till mig för jag kommer inte att svara, säger Leif GW Persson i TV4.

– Tanken är att jag ska bli piggare, säger Leif GW Persson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.