SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" går i graven. Foto: / TT NYHETSBYRÅN
SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" går i graven.  Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Leif GW slutar göra "Veckans brott" – programmet läggs ner

Publicerad

SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" går i graven. 

Tisdagens säsongsavslutning av den populära kriminalserien blir sista någonsin – vilket programledaren Camilla Kvartoft kommer meddela i kvällens avsnitt. 

– Det hade ingen sagt, att det skulle gå ut nu. Aja, nej men det har jag ingen kommentar på, säger Leif GW Persson.

"Veckans brott" i SVT hade premiär den 19 oktober 2010. 

Programledaren Camilla Kvartoft har tillsammans med experten Leif GW Persson lett tittarna genom 16 säsonger som bland annat resulterat i en Kristallen för "Årets fakta- och aktualitetsprogram" 2011. 

Men nu går serien i graven. 

Foto: MICHAELA HASANOVIC

Kvällens säsongsavslutning i SVT blir programmets sista avsnitt någonsin – något som programledaren Camilla Kvartoft kommer meddela i kvällens avsnitt. 

Leif GW Persson vill inte kommentera beslutet.

– Det hade ingen sagt, att det skulle gå ut nu. Aja, nej men det har jag ingen kommentar på, säger Leif GW Persson.


LÄS MER: Leif GW:s makt – så byggdes SVT:s "Veckans brott"

SVT lägger ner "Veckans brott" 

"Veckans brott" har blivit en av SVT:s stora tittarsuccéer och samtliga avsnitt i årets säsong har haft minst 1,2 miljoner tittare. 

Den nuvarande säsongen hade premiär 9 januari och de nio hittills sända avsnitten har avhandlat olika ämnen med allt från gängkriget i Stockholm och mordet i Ulricehamn till gruppvåldtäkten i Fittja och rättegången mot Rakhmat Akilov. 

Foto: MICHAELA HASANOVIC

Samtliga säsonger har programletts av Camilla Kvartoft som tidigare hyllat sin kollega Leif GW Persson. 

– Leif har varit jätteviktig för mig. Det var han som gjorde att jag fick jobbet på ”Veckans brott” och även om jag jobbat med samhällsjournalistik och politik på radion tidigare så fick jag en mycket större publik, har hon tidigare sagt till Expressens Spoiler alert.

– Och det gäller alla som jobbar med ”Veckans brott”: tack vare Leif så får vi göra ett program som når så många fler. Därför känns det också väldigt public service: vi är ett samhällsprogram som vill förklara och fördjupa där Leif drar in den stora publiken.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag