Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW slutar göra "Veckans brott" – programmet läggs ner

SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" går i graven. Foto: / TT NYHETSBYRÅN

SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" går i graven. 

Tisdagens säsongsavslutning av den populära kriminalserien blir sista någonsin – vilket programledaren Camilla Kvartoft kommer meddela i kvällens avsnitt. 

– Det hade ingen sagt, att det skulle gå ut nu. Aja, nej men det har jag ingen kommentar på, säger Leif GW Persson.

"Veckans brott" i SVT hade premiär den 19 oktober 2010. 

Programledaren Camilla Kvartoft har tillsammans med experten Leif GW Persson lett tittarna genom 16 säsonger som bland annat resulterat i en Kristallen för "Årets fakta- och aktualitetsprogram" 2011. 

Men nu går serien i graven. 

Foto: MICHAELA HASANOVIC

Kvällens säsongsavslutning i SVT blir programmets sista avsnitt någonsin – något som programledaren Camilla Kvartoft kommer meddela i kvällens avsnitt. 

Leif GW Persson vill inte kommentera beslutet.

– Det hade ingen sagt, att det skulle gå ut nu. Aja, nej men det har jag ingen kommentar på, säger Leif GW Persson.


LÄS MER: Leif GW:s makt – så byggdes SVT:s "Veckans brott"

SVT lägger ner "Veckans brott" 

"Veckans brott" har blivit en av SVT:s stora tittarsuccéer och samtliga avsnitt i årets säsong har haft minst 1,2 miljoner tittare. 

Den nuvarande säsongen hade premiär 9 januari och de nio hittills sända avsnitten har avhandlat olika ämnen med allt från gängkriget i Stockholm och mordet i Ulricehamn till gruppvåldtäkten i Fittja och rättegången mot Rakhmat Akilov. 

Foto: MICHAELA HASANOVIC

Samtliga säsonger har programletts av Camilla Kvartoft som tidigare hyllat sin kollega Leif GW Persson. 

– Leif har varit jätteviktig för mig. Det var han som gjorde att jag fick jobbet på ”Veckans brott” och även om jag jobbat med samhällsjournalistik och politik på radion tidigare så fick jag en mycket större publik, har hon tidigare sagt till Expressens Spoiler alert.

– Och det gäller alla som jobbar med ”Veckans brott”: tack vare Leif så får vi göra ett program som når så många fler. Därför känns det också väldigt public service: vi är ett samhällsprogram som vill förklara och fördjupa där Leif drar in den stora publiken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.