Leif GW i stort bråk med Gunilla Persson

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gunilla Persson säger att hon har polisanmält Leif GW Persson för förtal efter ett uttalande i "Brottsjournalen" – och vill att han ska hamna i fängelse.  

Nu slår Leif GW Persson tillbaka på sin Instagram och menar att det är ansvarig utgivare för programmet som i så fall kommer att hamna i finkan. Han bedömer även att risken är liten. 

– Allt detta vet jag naturligtvis till skillnad från Hollywoodfrun. Mina åsikter kvarstår oförändrade, säger Leif GW Persson. 

Leif GW Persson tog upp Hollywoodfrun Gunilla Persson i veckans "Brottsjournalen" efter de anklagelser som har riktats mot henne under den senaste tiden.

Bland annat greps hon för misstänkt stöld av ett par solglasögon i Miami. Målet mot Gunilla Persson slutade med en uppgörelse som innebär att stjärnan inte döms i utbyte mot att hon till viss del accepterar anklagelserna. Men Leif GW Persson säger i "Brottsjournalen" att han inte tror att hon är oskyldig eller att det var första gången hon försökte stjäla.

 

LÄS MER: Övervakningsfilmen avslöjar Gunilla – plockar på sig i lyxbutiken 

 

Enligt uppgifter till Aftonbladet under torsdagen har Gunilla Persson polisanmält Leif GW Persson för grovt förtal. En anmälan som ska ha gjorts via telefon.

– Hans uttalanden är fulla av spydigheter. Och han ifrågasätter hur tv kan anlita mig. Det är riktigt allvarliga påståenden, säger Hollywoodfrun till tidningen.

 

 

Leif GW: Har fått det mesta om bakfoten

Nu slår Leif GW tillbaka mot Gunilla Persson på sin Instagram. 

– Jag såg i tidningen att den där Hollywoodfrun, jag måste ha förträngt namnet, hon var upprörd av det jag har sagt i Brottsjournalen och nu skulle hon minsann polisanmäla mig och se till att jag hamnar i fängelse, säger han och fortsätter: 

– Men då har hon fått det mesta om bakfoten, det kanske inte är första gången, nämligen så skyddas jag av tryckfrihetslagstiftningen.

 

https://www.instagram.com/p/BoyeJStnC_T/?taken-by=leifgwperssonofficial

Han menar att det i stället är TV4, som ligger bakom "Brottsjournalen" som kommer att få smällen, om det blir någon. 

– Så att om det är någon som kommer att hamna i finkan, vilket jag har väldigt svårt att tro, så är det ansvarig utgivare för programmet. 

– Med förtal är det så praktiskt att det där om det är sant eller inte har ingen som helst avgörande juridisk betydelse, utan du kan säga något som är 120 procent sant och ändå dömas för förtal. 

Han ger en annan känga till Gunilla Persson. 

– Allt detta vet jag naturligtvis till skillnad från Hollywoodfrun. Mina åsikter kvarstår oförändrade. 

TV4 håller med Leif GW Persson i det han säger.

– Ja, det stämmer ju som Leif säger, att TV4 har det ansvariga utgivarskapet för allt som sänds. Och vi delar bedömningen att det Leif sagt inte är förtal. Vi har inga vidare kommentarer, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent för Brottsjournalen.

Dömts att betala 377 127 kronor

Hollywoodfrun har också stämts av Försäkringskassan på 330 000 kronor i domstol för barnbidrag, föräldra- och sjukpenning som hon tog emot mellan åren 2006 och 2013.

I det fallet har hon dömts att betala de 332 564 kronor som Försäkringskassan kräver henne på och dessutom får hon betala myndighetens rättegångskostnader, vilket sammanlagt innebär att hon blir skyldig 377 127 kronor.

Men där har Gunilla Persson fortsatt att neka till brott. 

– De har trakasserat mig en längre tid och anmält mig för polisen för att jag mottog bidrag föräldrapenning och barnbidrag för Erika när hon var liten, har hon tidigare sagt i programmet "Svenska Hollywoodfruar i fokus". 

I "Brottsjournalen" säger Leif GW Persson att det är svårt att komma åt Gunilla Persson eftersom hon sällan är i Sverige, men att det skulle kunna finnas en förundersökning klar vid hennes nästa besök.  

– Så att hon grips och åtalas. Och med tanke på flyktfaran får hon väl sitta i finkan som alla andra, säger han i programmet. 

Expressen söker TV4 för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!