Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leif GW:s vassa svar till Jan Guillou – efter sågningen

Leif GW Persson håller inte bara på med tv, vin och böcker. Nu finns han även på Instagram.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Leif GW Persson har sålt över 80000 flaskor av GW:s röda sedan 29 maj.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Författaren Jan Guillou.
Foto: EXPRESSEN / TT NYHETSBYRÅN
Leif GW Persson.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Jan Guillou gillar inte Leif GW Perssons rödvin.
Det roar professorn som minns Guillous egen vinsatsning.  

– Folkhälsoinstitutet borde ha dragit in det, säger Leif GW Persson. 

Det var i Aftonbladet nyligen som Jan Guillou testade kändisviner och gav Leif GW Perssons nya framgångsrika rödvin "GW:s röda" det svaga betyget två av fem. Guillou tyckte att kollegans vin var "inställsamt" och "obestämt" och gav i stället Pernilla Wahlgrens vin ett högre betyg. 

Leif GW Persson skrattar åt kritiken. Han och Guillou var en gång nära vänner. Nu ses de inte lika ofta. 

– Jag bjuder på det, säger han. 

– Guillou har ju faktiskt haft ett sådant där kändisvin själv. Och det var liksom så där så att folkhälsoinstitutet borde ha dragit in det, säger Leif GW Persson. 

Jan Guillous viner såldes i början av 00-talet under namn inspirerade av hans Arn-böcker. Granqvist vinagentur säljer inte vinerna längre. 

– Jag tröstar mig med mina försäljningssiffror. Jag säljer mer vin i minuten än vad han gjorde på hela tiden, säger Leif GW Persson. 

Kriminalprofessorn har sålt över 80 000 flaskor av sitt rödvin GW:s röda sedan starten 29 maj, trots att det fortfarande är en beställningsvara. Vinet har sålt slut tre gånger under sommaren och toppat försäljningen i sin prisklass och kategori.


LÄS MER: GW:s miljonsatsning med kungavännen


Startat Instagramkonto

Men Leif GW Persson är inte bara aktuell med sin vinsatsning, sin nya roman ”Professor Wille Vingmutter: mästerdetektiv” och "Brottsjournalen" på TV4, han har också överraskande skaffat ett Instagramkonto.

– Jag startade för att det redan fanns 40 andra Instagramkonton i mitt namn, utan min vetskap, säger han. Det är ju vänliga människor som driver dem, jag har ju inte tagit illa upp, men det ligger väl i sakens natur att den verkliga upphovsmannen ska ha ett eget.

Leif GW Persson får hjälp av sin assistent med att lägga ut bilder. 

– Jag tänker att det ska bli lite bilder från när jag är ute på brottsplatser, säger han. 

Han är ingen älskare av sociala medier. 

– MIna erfarenheter av dem är blandade. Jag är inte så överlycklig över det där. Jag har läst en del om mig själv på de där. Om de sakerna stod i en vanlig tidning skulle de få stänga ned. Som att man har styckmördat folk, men det har jag inte gjort faktiskt, säger han och skrattar. 

Bland hans närmaste är sociala medier desto populärare. 

– Alla i familjen håller på med det, och det finns något som heter Facebook, men där har jag ingen tanke om att gå med. Vad fan, man vill ju ha lite privatliv. 


LÄS MER: Leif GW Persson om kändisarna som gör usla viner  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.