Leif GW Persson har bantat sedan 1 januari - och har lyckats gå ned 22 kilo på fyra månader. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMLeif GW Persson har bantat sedan 1 januari - och har lyckats gå ned 22 kilo på fyra månader. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Leif GW Persson har bantat sedan 1 januari - och har lyckats gå ned 22 kilo på fyra månader. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Leif GW Persson har bantat sedan 1 januari - och har lyckats gå ned 22 kilo på fyra månader. Foto: YLWA YNGVESSONLeif GW Persson har bantat sedan 1 januari - och har lyckats gå ned 22 kilo på fyra månader. Foto: YLWA YNGVESSON
Leif GW Persson har bantat sedan 1 januari - och har lyckats gå ned 22 kilo på fyra månader. Foto: YLWA YNGVESSON

Leif GW Perssons
stora förändring

Publicerad

Leif GW Persson fortsätter sin succébantning.

På fyra månader har han gått ned 22 kilo - tack vare kostomläggningen och mer motion. 

– Gällande framtiden så kan jag med tillförsikt säga att jag kommer att upphöra att existera vid jul med den här takten, säger han.

Leif GW Persson lovade i en uppmärksammad krönika i Expressen 1 januari i år att han under 2017 ska gå ned 50 kilo i vikt. Att han utfärdade sitt löfte offentligt var för att sätta sig själv under press från allmänheten.

Än så länge har bantningen varit en succé.

Vid januari månads utgång hade han gått ned 10 kilo. Fram tills i början av april har han lyckats gå ned ytterligare åtta kilo - och ytterligare en månad senare, i början av maj, så har Leif GW Persson lyckats skala bort ytterligare fyra kilo, totalt alltså 22 kilo på fyra månader.

Hemligheten bakom viktminskningen är förändrade kostvanor.

– Det måste vara kosten, för så mycket annat gör jag inte.

 

Leif GW Persson har gått ner 22 kilo på fyra månader. Foto: Olle Sporrong

 

 

LÄS MER: Leif GW Perssons stora viktminskning 

 

Tidigare har Leif GW Persson berättat att han undviker alla sötsaker, all alkohol, och sådant som pasta, ris och potatis. Istället har han börjat käka vegetariskt till lunch, bland annat mer bönor.

Han medger att det inte varit speciellt svårt.

– Jag har inte kämpat på hela tiden. Jag bara äter annorlunda, förklarar han.

Visserligen är inte minskningstakten lika stor nu som i början - i alla fall räknat i kilo.

– I början var det bara att öppna en ventil och släppa ut fett. Nu är det mindre att ta av, men procentuellt så tycker jag nog att det håller sig, resonerar han.

Leif GW Persson rör sig mer

Men i och med att han blivit lättare har han också börjat röra sig mer. Då har han hamnat i en positiv spiral, menar han.

– Ja, helt klart, ju lättare jag blir ju lättare blir det att gå.

 

Leif GW PerssonFoto: Simon Hastegård

 

Han tror nu att han kommer att kunna uppfylla sitt ambitiösa nyårslöfte.

 

LÄS MER: GW: Därför är jag ovän med Persson

 

– Det får vi se, men det hoppas jag. Det är min ambition.

Men, menar han, fortsätter det i samma takt kan han snart komma att försvinna.

– Gällande framtiden så kan jag med tillförsikt säga att jag kommer att upphöra att existera vid jul med den här takten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag