Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif GW Perssons smärta efter jaktolyckan – föll ihop i skogen

Leif GW:s jaktlag med svenska kändisarna
Leif GW Persson berättar om hur han kort innan premiären för ”Brottsjournalen” skadade sig i skogen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
”Jag är lite allmänt vinglig och har svårt att gå i terräng”, berättar han. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Leif GW i ”Brottsjournalen” Foto: OLLE SPORRONG

Leif GW Persson, 74, skadade sig illa i en jaktolycka.

Han bröt flera revben när han föll i skogen – smärtorna efteråt gjorde att han inte kunde skriva.

– Jag är lite allmänt vinglig och har svårt att gå i terräng, säger han.

Kriminalprofessorn och författaren Leif GW Persson är aktuell med en ny säsong av ”Brottsjournalen” i TV4 – en ny säsong av programmet, som han gör tillsammans med Jenny Strömstedt, börjar sändas på tisdag.

Men kort före premiären råkade Leif GW Persson ut för en olycka.

– Jag har varit i bättre form för jag bröt ett par revben i förra veckan i samband med jakten, säger han och berättar att han dagarna efteråt hade så ont att han inte kunde skriva. 

Han säger att han har svårt att hålla sig på fötter.

– Jag råkade trilla. Jag har svårt att hålla mig på fötter, jag har artros och har gjort en höftledsoperation. Så jag är lite allmänt vinglig och har svårt att gå i terräng och så där, det är lätt att stå på öronen och så händer det saker.

Han säger att han så långt det är möjligt undviker att gå för egen maskin när han är ute i skogen på jakt.

– Jo, så långt det låter sig göras så fraktas jag runt. Men det går inte alltid, berättar Leif GW Persson.

Opererades i Tyskland

På grund av det tar han också älgjakt framför småviltsjakt om han måste välja.

– Förr hade jag sagt småvilt men nu har jag så begränsad rörlighet, säger han.

Leif GW Persson har kämpat med hälsan i flera år. Han har varit öppen kring sina hjärtproblem och tidigare i år berättade han i en intervju med Expressen att han slutat köra bil efter att han svimmat av flera gånger – dock inte vid ratten.

I våras tog han också en paus från sitt återkommande uppdrag i TV4:s ”Nyhetsmorgon” för en planerad sjukhusvistelse i Baden-Württemberg i Tyskland. 

– Jag genomgick dels en operation och så var jag lite allmänt risig. Det var inget märkvärdigt. Det var planerat och inte akut betingat. Jag hade en del i magen som inte hade där att göra som de plockade bort, säger Leif GW Persson. 

Leif GW berättar också att han helst fraktas runt i skogen om det går. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

”Flögs in akut med helikopter”

Han berättar att han valde Tyskland för att han talar tyska och räknade med att han där skulle få vara i fred – något han inte upplever att han får vara på svenska sjukhus.

– Jag kommer ihåg en gång när jag råkade ut för en allvarlig olyckshändelse i samband med jakt. Jag flögs in akut med helikopter och opererades inom loppet av några timmar och den operationen pågick nog i sex–sju timmar. Och sedan vaknar jag av att någon jävel står och ruskar mig och då står det en annan patient där och säger ”du, vakna, Olle Möller – var han skyldig heller?”. Det slapp jag i Tyskland, så det var skönt. 

Leif GW Persson säger att han i övrigt har ett mycket stort förtroende för den svenska sjukvården.

– Jag har hamnat på intensiven fyra gånger under de senaste 14 åren och jag kan inte tänka mig att det finns bättre. Det handlar mer om att jag inte får vara i fred, det går inte att hindra på grund av mitt eget självförvållande kändisskap. Så det fick bli Tyskland, säger han.

– Nej, jag har stort förtroende för svensk sjukvård, jag har till och med legat på Nya Karolinska och jag har inga invändningar mot den notan. Det var ett skitbra ställe.