Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW Perssons nya satsning med kungens vän

Leif GW Persson.Foto: Leif GW Persson
Leif GW Persson.Foto: Leif GW Persson
Christer Tegnér och Noppe Lewenhaupt.Foto: CHARLOTTE BRUNZELL / IBL
Leif GW Persson.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Leif GW Persson fortsätter med vinsatsningen tillsammans med barndomsvännen Christer Tegnér. 

Nu lanserar han ett vitt vin - och sedan väntar ett eget rosévin. 

– Det måste vara saker jag själv dricker eller använder. Annars finns det ingen trovärdighet i det, säger kriminalprofessorn. 

Leif GW Persson är mest känd som deckarförfattare, kriminalprofessor och för sina insatser i program som "Veckans brott" på SVT och "Brottsjournalen" på TV4. Men han har också haft  framgångar med sitt rödvin GW:s röda. Nu utvecklar sin vinsatsning ytterligare och släpper ett vitt vin. Han har redan sålt 200000 flaskor av sitt rödvin GW:s röda trots att det varit en beställningsvara det första halvåret. Även det vita vinet kommer till en början att vara beställningsvara. 

– Nu säljer röda viner mycket mer än vita viner, men vi hoppas att det vita också ska slå, säger Leif GW Persson. 

Precis som det röda vinet är den nya satsningen ett samarbetar med barndomsvännen Christer Tegnér som också är en vän till kungen. 

– Sedan har vi hittat ett rosévin, men det kommer inte förrän till sommaren. Det ska hitta GW:s rosa, säger deckarförfattaren och skrattar. 

 

LÄS MER: Leif GW Perssons hårda dom mot kändisarnas bluff 

 

Sågar konkurrenternas vin

Leif GW Persson har tidigare sågat andra konkurrerande kändisviner. Han menar att många satsar på fel viner, och att deras omdöme påverkas av vinstbegär. 

– Jag tror att många av de där gjorde misstaget att det inte var så intresserade av viner, säger Leif GW Persson. De kunde lite om viner och sedan får de två alternativ och så ser de att på den ena tjänar de tre fyra spänn mer än på det andra och då tar de det vinet. Men jag gjorde inte så utan jag blindtestade ett stort antal viner och så tog jag det som jag tyckte var bäst. Det lönade sig. 

Nu får han stöd av Tommy Körberg som också ger ut vin. 

– Han har ju rätt. Man kan inte köpa så billigt vin som de flesta gör, men han kan inte dra alla även en kam. säger Körberg.

– Fråga honom hur många pris han vunnit för sitt vin. Jag har vunnit två, säger Tommy Körberg och skrattar.

 

Leif GW Perssons nya vita vin.Foto: Leif GW Persson

Tommy Körbergs stöd

Tommy Körberg, som varit aktuell med den kritikerhyllade föreställningen "Lola" på Cirkus i Stockholm under hösten och nu gör adventskonserterna "Stad i Juleljus", har inte prövat Leif GW Perssons vin ännu.

– Men jag hoppas att han är lika bra på att göra vin som att skriva böcker. Han är en fantastisk författare, säger Körberg.

Sångaren tror att Leif GW Persson kommer gilla hans vin. Precis som Leif GW Persson använder han blindtest för att hitta bra vin. 

– Vi har väl båda druckit lika mycket vin i våra dagar så vi vet vad vi pratar om. Jag är ju nästan impregnerad i vin, skämtar han. 

Leif GW Perssons nya vita vin kommer från samma vingård i Portugal som det röda vinet. Det kommer säljas som lådvin. 

Kriminalprofessorn hade en tydlig idé om vad han ville ha för vin.  

– Jag har en idé om att vita viner ska vara lite friskare, men samtidigt så måste de ju bära smakmässigt, gärna med en lång eftersmak, säger Leif GW Persson.

Leif GW Perssons nya vita vin.Foto: Leif GW Persson

”De fattar ingenting på vingården”

Christer Tegnérs son Pontus Tegnér arbetar nära Leif GW Persson med vinsatsningen. Enligt Tegnér har det röda vinet dragit in mångmiljonbelopp till Leif GW Persson.

– Vi är redan det bäst säljande vinet av de som kostar över hundra kronor på Systembolaget, säger han. 

– De fattar ingenting på vingården. Sådana här framgångar brukar det ta tid att bygga, säger Pontus Tegnér. 

Leif GW Persson har utöver vinet även planer för ett eget snus. Han tror dock att det finns en gräns för hur många produkter han kan sälja. 

– Det måste det vara saker jag själv dricker eller använder. Annars finns det ingen trovärdighet i det, säger han.

 

LÄS MER: Allt om Leif GW Persson 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.