Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leif GW Perssons nya
kritik mot Nya Efterlyst

Förra veckan riktade Leif GW Persson skarp kritik mot "Nya Efterlyst". Han är fortsatt kritisk mot programmet även denna vecka. Foto: Simon Hastegård
Framför allt är det programmets programledare Katarina Wennstam, Hasse Brontén och Tage Ågström som är problemet. Foto: Johnny Wohlin

Här är Leif GW Perssons nya kritik mot "Nya Efterlyst".

Han kommer sluta titta på programmet nu och är tveksam till om det kommer överleva.

– Ja, det vet jag inte. Då får de fan ta och rycka upp sig, säger GW Persson.

Krimkampen fortsätter. "Nya Efterlyst" i på Kanal 8 står mot på SVTs "Veckans brott". Samtidigt leder Hasse Aro nya programmet "Brottsplats Sverige" i TV4.

Förra veckan riktade Leif GW Persson skarp kritik mot "Nya Efterlyst". Han är fortsatt kritisk mot programmet även denna vecka.

– Det är tydligen tänkt som någon slags blandning av "Efterlyst" och "Veckans brott" såvitt jag förstår, säger GW Persson.

Tycker du de plankar för mycket?

– De får planka hur mycket de vill. Problemet är att jag inte tycker att det funkar riktigt.

 

LÄS MER: Leif GW:s tuffa dom om nya Efterlyst

 

Framför allt är det programmets programledare Katarina Wennstam, Hasse Brontén och Tage Ågström som är problemet.

– De har ingenting att tillföra, säger GW Persson och fortsätter:

– En hela tiden vansinnigt indignerad fru Wennstam och så två korkade snutar. Jag vet inte, ska man ägna en timme av sitt liv åt sånt? Jag tänker inte göra det.

Han har sett två avsnitt nu, men nu får det räcka.

– Jag tror jag har fyllt mitt behov nu. Kommer de att konkurrera ut "Veckans brott", det har jag väldigt svårt att tro. Kommer de att konkurrera ut fyrans nya "Brottsplats Sverige", det har jag också väldigt svårt att tro, säger GW Persson.

Finns det någon framtid för programmet?

– Ja, det vet jag inte. Men då får de fan ta och rycka upp sig, det är viktigt hitta en linje och sen får de försöka hitta personer som kan nå fram till tittarna, det tycker jag inte de här gör.

Susanne Nylén, presschef på MTG TV som sänder "Nya Efterlyst" svarar angående GW Perssons kritik.

"Vi har full respekt för Leif GW Persson som gammal Efterlyst-profil och det är glädjande att han fortfarande är en trogen tittare som uppenbarligen följer programmet med stort intresse", skriver Nylén i ett sms.

"Det är ju bra att hålla koll på sina konkurrenter i tablån så han kommer kanske ha svårt att låta bli att titta även fortsättningsvis."

 

LÄS MER: Svaret på GW:s kritik mot "Nya Efterlyst"

 

Redan förra veckan var Leif GW Persson orolig för programmets framtid, med Brontén vid rodret.

– Med sådana där gökar är det så att det här handlar om kriminalpolisarbete och grova brottslingar. Där ryms hans samlade kunskaper på min lillfingernagel, säger han.

Susanne Nylén svarade då efter GW Perssons kritik:

– Vi är väldigt stolta över våra programledare och deras enorma kompetens, där Tage har lett arbetet mot den organiserade brottsligheten och Katarina är landets kanske kunnigaste journalist inom ämnet våld mot kvinnor.

Brontén har tidigare delat ut en liten känga till Leif GW Persson.

– Vi tillför polisiär kunskap. Och säga vad man vill om GW, men polis har han aldrig varit. Men han är väldigt kunnig om utredningsarbete och så, ingen kan slå honom på fingrarna. Jag har ingen tanke på att ersätta honom, jag kan bara gå in och jobba som mig själv. Jobba med de erfarenheter jag har som polis sedan tidigare, har Brontén tidigare sagt.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!