Efter åtta år sänds det sista avsnittet av SVT-succén "Veckans brott". Foto: SVTEfter åtta år sänds det sista avsnittet av SVT-succén "Veckans brott". Foto: SVT
Efter åtta år sänds det sista avsnittet av SVT-succén "Veckans brott".  Foto: SVT
a någonsin. Det blir känslosamt när Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tar ett sista farväl och tackar tittarna. Foto: SVTa någonsin. Det blir känslosamt när Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tar ett sista farväl och tackar tittarna. Foto: SVT
a någonsin. Det blir känslosamt när Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tar ett sista farväl och tackar tittarna. Foto: SVT
Camilla Kvartoft. Foto: SVT.Camilla Kvartoft. Foto: SVT.
Camilla Kvartoft. Foto: SVT.

Leif GW Perssons hyllning till tittarna efter sista "Veckans brott"

Publicerad

Kvällens avsnitt av SVT:s stora tittarsuccé "Veckans brott" är det sista någonsin.

Det blir känslosamt när Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tar ett sista farväl och tackar den trogna tv-publiken.

– Den stora tillgången i sammanhanget, vill jag nog påstå, har varit våra tittare, säger kriminalprofessorn.

Det sista avsnittet av SVT-succén "Veckans brott" sändes under tisdagskvällen. Programledaren Camilla Kvartoft har tillsammans med experten Leif GW Persson lotsat tittarna genom både gamla och nya kriminalfall i 16 säsonger.

– Det har gått bra för oss hela tiden och just nu går det som bäst, och man ska ju sluta på topp. I går fyllde jag 73 år, då slogs jag plötsligt av att det är hög tid att man börjar planera för sin framtid. Därför så är detta det sista programmet, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson blir märkbart berörd när han sammanfattar åren med "Veckans brott", enligt honom har tittarnas engagemang varit värdefullt:

– Den stora tillgången i sammanhanget, vill jag nog påstå, har varit våra tittare. Jag har lärt mig mer än någonsin, nämligen alla tips vi har fått. Det har varit mycket berikande, en guldkant på ålderdomen. Det kommer att saknas.

"Veckans brott" är Leif GW Perssons egen programidé. Han kan konstatera att det har "funkat i enlighet med intentionerna".

 

LÄS MER: Leif GW Perssons beslut - därför läggs programmet ner 

 

Känslosamt i tv-studion

Leif GW Persson har blivit utsedd av svenska folket till den person man helst skulle vilja resa med på tåg. När Camilla Kvartoft intygar att han är ett ypperligt resesällskap, blir professorn blank i ögonen.

– För att inte jag ska brista i gråt så kvitterar jag detta, säger han med en gest mot sin kollega.

Camilla Kvartoft överräcker en gåva i form av en fotobok med minnen. Den tänker Leif GW Persson ha på sitt nattygsbord som kvällslektyr.

– Du får present av mig också ska du veta. Den är allt för omfattande för att transporteras hit, men den kommer, säger Persson.

Camilla Kvartoft riktar slutligen ett stort tack mot tittarna, och Leif GW Persson instämmer med ett sista farväl:

– Stort tack ska ni ha. 

 

LÄS MER: Camilla Kvartofts sorg efter beskedet 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag