Foto: Anna Hållams
 Foto: Anna Hållams

Leif GW Persson till Hollywood

Publicerad
Uppdaterad
Leif GW Perssons böcker "Linda - som i Lindamordet" och "Den som dödar draken" ska filmatiseras för 20th Century Fox TV.
- Det blev klart för några veckor sedan. Det är en av de största dealar som gjorts i USA från bok till tv, säger agenten Niclas Salomonsson till Expressen.se.
Niclas Salomonsson som driver Salomonsson Agency bekräftar att böckerna med den kända romanfiguren Evert Bäckström ska bli tv i USA, uppgifter som först rapporterades av Deadline Hollywood.
- Det är böckerna och karaktären vi har sålt. Det är häftigt. Ingenting liknande har gjorts med en skandinavisk författare, säger Niclas Salomonsson till Expressen.se.
Många tv-bolag var intresserade av att få köpa rättigheterna.
- Det var värsta auktionen. 80 procent av de stora bolagen krigade om att få köpa rättigheterna.
Niclas Salomonsson och Leif GW Persson är exekutiva producenter för projektet.

Stephen Gaghan skriver manus

Manusförfattaren och regissören Stephen Gaghan skriver just nu manus. Pilotavsnitt kommer att spelas in till våren.
Gaghan skrev bland annat manus till den flerfaldigt Oscars-belönade filmen "Traffic" samt regisserade filmen "Syriana" med George Clooney.
- Stephen Gaghan kommer även att regissera piloten i vår, säger Salomonsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag