Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW om fruns frånvaro i dokumentären: ”Vill inte”

Leif GW Persson har investerat i Triboron: "6 miljoner kronor har jag satt in"
Kim Persson.
Foto: ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Leif GW tillsammans med hustrun Kim Persson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Dokumentären ”Gustavs grabb” som skildrar Leif GW Perssons liv är åter aktuell på SVT.

Men någon romantisk skildring är inte på tal – nu berättar kriminalprofessorn varför hustrun inte medverkar i dokumentären.

– Vill hon inte, så slipper hon, säger Leif GW Persson.

SVT Play har lyft en gammal goding ur arkiven – nämligen dokumentären ”Leif GW Persson - min klassresa” som är baserad på kriminalprofessorns självbiografi ”Gustavs grabb”.

I dokumentärseriens två delar får tittarna följa Leif GW Perssons livsresa – som sträcker sig över sju decennier. Från födseln i mars 1945 till 2015 då dokumentären släpptes.

Men en viktig del i Leif GW:s liv uteblir i dokumentären – nämligen kärleken. Varken ex-frun Birgitta eller nuvarande hustrun Kim Persson är med i dokumentären.

Tidigare har kriminalprofessorn förklarat att ex-hustrun Birgitta nobbade dokumentären – men att exmakarna, som delar två döttrar, fortsatt har en god kontakt.

Nu berättar han varför nuvarande hustrun valde att tacka nej.

– Jag brukar inte tvinga mina närstående att delta i offentliga sammanhang. Vill hon inte, så slipper hon, säger Leif GW Persson.

Leif GW om hustrun: ”Noggrann med sitt privatliv”

Det var helt enkelt inget snack om saken – Kim och Leif GW föredrar att hålla sitt kärleksliv privat.

– Hon är mycket noggrann med sitt privatliv och det har jag all förståelse för, säger Leif GW Persson och tillägger:

– Jag tog inte det minsta illa upp.

Är det ofta så att hon inte vill vara med?

– Hon tycker inte om det där med röda mattor. Vi går inte på sådana där gratis-ätar-tillställningar för att vi inte gillar det helt enkelt, säger Leif GW Persson.

Men kriminalprofessorn understryker också att han lät Jens Lind, som gjort dokumentären, bestämma helt fritt vad han ville och inte ville att skulle porträtteras.

– Jag har inte lagt mig i innehållet på något vis, det skulle inte funka. Jag har svarat på de frågor jag har fått och försökt vara noga med mig själv och inte säga saker mot bättre vetande, har Leif GW Persson tidigare sagt om dokumentären och tillade att han övervägde noggrant huruvida han skulle tacka ja:

– Jag drog mig av känslomässiga skäl. Som det beskrevs lät det påtagligt likt en dödsruna. Jag tänkte, är de så förhärdade? Jag har ju ganska dålig hälsa, det är ingen hemlighet. Jag behöver inte ta livet av mig, jag kan bara skita i min medicin i en vecka så dör jag.

Så blir midsommarvädret där du bor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.