Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

GW slår tillbaka – mot Gynnings hån i vinbråket

Leif GW Persson kritiserar Carolina Gynning offentligt. Foto: PER MIKAELSSON / MERITZO PICTURES
Carolina Gynning slår tillbaka mot kritiken. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Leif GW Persson och Carolina Gynning är i bråk – över vin.

Kriminalprofessorn sågade programledarens rosévin offentligt, dessvärre har Gynning aldrig släppt ett rosévin.

Smutskastningen fick Gynning att rasa i sociala medier med frasen ”att ge ut ett kändisrosévin i dag känns ju lika hett som ditt bukfett”.

– Vad det här vinet har med mitt bukfett att göra förstår jag inte, för hon kan ju orimligt använt mitt bukfett till att smaksätta det, säger Leif GW Persson.

Ett bråk har blossat upp mellan Carolina Gynning och Leif GW Persson.

Temat är kändisviner – och parterna skräder inte med orden.

I en intervju med SVD gick Leif GW Persson nyligen ut och dissade Carolina Gynning rejält.

– Ofta är rosévinerna för söta, läskeblask, party-party, nä. Jag drack ett som var förskräckligt: Carolina Gynnings rosé. Det var hemskt. Jag kan tänka mig att det riktar sig till en publik med tonåriga tjejer. Men jag skäms inte för mina egna, jag har ju valt dem själv, säger kriminalprofessorn till tidningen.

Dessvärre har Leif GW Persson inte riktigt koll på fakta. Carolina Gynning har aldrig släppt ett rosévin – däremot andra viner.

Den offentliga kängan tog därmed hårt på Carolina Gynning som valde att ge igen med samma metod – fast i sociala medier.

”Tack Leif GW Persson för din utförliga recension om mitt ’rosévin’ som inte existerar. Jag har aldrig haft något rosévin och kommer aldrig göra ett”, skrev Gynning på Instagram och fortsatte med att kritisera Leif GW:s trendkänslighet med några vassa ord:

”Att ge ut ett kändisrosévin i dag känns ju lika hett som ditt bukfett”.

Carolina Gynning förklarar draget: ”Personangrepp”

Carolina Gynning delade inlägget på lördagen, och har sedan dess raderat det.

Till Expressen förklarar hon varför:

– Det blev så mycket tråkiga kommentarer med fel fokus. Det var ju han som började vara taskig mot mig, sedan blev det bara fel fokus på hela grejen. Om folk missuppfattar kan jag lika bra ta bort det.

Carolina Gynning är fortsatt irriterad på kriminalprofessorns uttalande. I synnerhet då det grundar sig på felaktig fakta.

– För det första: jag har inget rosévin. Det var väldigt konstigt att han gick ut och ljuger och säger så, säger Carolina Gynning och fortsätter:

– För det andra: jag känner inte honom, jag är alltid snäll mot alla kändisar och jag tycker det känns så himla dumt. Han är så mycket äldre än mig. Han borde väl veta bättre än att sitta och ljuga och kasta skit på någon som är yngre.

Däremot medger Carolina Gynning att hennes formulering inte var helt genomtänkt.

– Det var dumt att skriva någonting om hans mage, men jag gjorde det som en ironisk grej. Man ska inte kommentera någons utseende, men jag blev så irriterad över att han kommenterade att dom som köpte mitt vin var ungdomar som inte hade koll. I den kommentaren tycker jag han gick till personangrepp på mig, och därför blev jag riktigt irriterad, förklarar hon.

Leif GW: ”Hon kan ju orimligt använt mitt bukfett”

När Expressen når Leif GW Persson ger han sin version av bråket. SVD-uttalandet bottnar i ett blindtest kriminalprofessorn utförde nyligen på en rad viner, däribland även hans egna.

När det var dags för kategorin rosévin ska Carolina Gynnings mousserande vin varit ett av dessa.

– Det var nog det sämsta vin jag har druckit. Det var hemskt, jag skulle inte ens våga tvätta bilen i det, säger Leif GW Persson och tillägger:

– Hon verkar annars vara en hyggligt välbegåvad kvinna men just det här med viner kanske inte var henne grej.

Kriminalprofessorn ber inte om ursäkt för sin kommentar om vinet. Han förstår inte heller kopplingen till hans bukfett:

– Vad det här vinet har med mitt bukfett att göra förstår jag inte, för hon kan ju orimligt använt mitt bukfett till att smaksätta det, för det hade jag upptäckt i så fall. Hade hon gjort det hade det i alla fall inte blivit sämre, för det var det jävligaste vin jag har druckit.