Leif GW: Min fru har lämnat mig tre gånger

Leif GW Persson och hustrun Kim har varit ett par i 20 år. Men relationen har mött sina motgångar.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Leif GW Persson som var gift två gånger innan han träffade Kim berättar vidare för Svensk damtidning att hans tidigare äktenskap inte höll, på grund av hans upprepade otroheter.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
För Svensk damtidning berättar Leif GW Persson om kampen med frun Kim och att hon genom åren lämnat honom – flera gånger.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
– Jag är ju knepig att vara med. Men turligt nog har det ordnat upp sig, säger Leif GW Persson till Svensk damtidning.
Foto: OLLE SPORRONG

Leif GW Persson och hustrun Kim har varit ett par i drygt 20 år.
Men relationen har burit med sig motgångar – hustrun Kim har lämnat Leif vid ett flertal tillfällen.
– Ja tre gånger faktiskt – jag är ju knepig att vara med, säger Leif GW Persson till Svensk damtidning. 

I två decennier har polisprofessorn Leif GW Persson och hans hustru Kim varit ett par. Äktenskapet med Kim är Leifs tredje. 

Men förhållandet har burit med sig motgångar. I en intervju med Svensk Damtidning berättar Leif GW Persson att hans fru Kim bröt upp från honom – flera gånger.

– Ja, tre gånger faktiskt – jag är ju knepig att vara med. Men turligt nog har det ordnat upp sig, säger Leif GW Persson till Svensk damtidning.

Polisprofessorn har tidigare berättat om hur hans dåliga humör har stått i vägen för relationen.

– Om jag är på gott humör pratar jag oavbrutet. När jag inte är på gott humör eller har en massa annat omkring mig kan jag hålla käften i tre månader och det är ganska besvärligt att leva med en sådan. Jag har ju en massa så kallade intellektuella intressen som tar tid, har Leif GW Persson tidigare sagt. 

Otrohet skadade tidigare äktenskapen

GW som var gift två gånger innan han träffade Kim berättar vidare för Svensk damtidning att hans tidigare äktenskap inte höll, på grund av hans upprepade otroheter.

Men i dag har han ändrat sitt beteende helt. 

I dag värdesätter GW familjen på ett annat sätt och relationen med hustrun Kim är bra. 

– Ja, man blir väl lite klokare med åren… Min hustru Kim är en alldeles utmärkt kvinna, och min kontakt med barn och barnbarn är god. Ibland hämtar jag dem på förskolan och då brukar vi åka till en leksaksaffär och köpa något kul. Så de gillar sin morfar och jag gillar dem!, säger han till Svensk damtidning. 

För Expressen har GW tidigare berättat om sin förändring när det gäller relationslivet:  

– Jag ljuger väldigt lite i dag, men det var jag ju framstående på under den tiden då jag höll på med en massa vänsterprassel. Och det var för givna mottagare: de kvinnor som jag var gift med. Så småningom blev det ganska svettigt. Sådant har jag slutat med, både vänsterprasslandet och därmed de därav betingade lögnerna.


LÄS MER: GW:s fru räddade hans liv: "Hade jag varit ensam hemma hade jag dött" 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.