Lotta Lundgren och Leif Gw Persson Foto: TV4Lotta Lundgren och Leif Gw Persson Foto: TV4
Lotta Lundgren och Leif Gw Persson Foto: TV4
Lotta Lundgren Foto: Tv4Lotta Lundgren Foto: Tv4
Lotta Lundgren Foto: Tv4

Leif GW erbjöd Lotta Lundgren miljoner

Publicerad

När Lotta Lundgren gick igenom sin skilsmässa stöttades hon av Leif GW Persson.

Polisprofessorn erbjöd inte bara husrum och stöd utan också ett saftigt lån.

– Jag blev erbjuden att låna ett par miljoner, säger Lotta Lundgren i "Renées brygga".

I onsdagens avsnitt av "Renées brygga" på TV4 gästas programledaren Renée Nyberg av regissören och spelutvecklaren Josef Fares samt av vännerna Lotta Lundgren och Leif GW Persson.

Lotta Lundgren och Leif GW Persson träffades när de gjorde SVT-programmet "På jakt med Lotta och Leif" tillsammans och blev vänner.

 

LÄS MER: Leif GW Persson: "Fullt uthärdlig att jaga med"

 

I samband med inspelningen skilde sig Lotta Lundgren från sin make och i "Renées brygga" berättar hon att Leif GW Persson var ett stort stöd under separationen.

– Han kom in i mitt liv när det var som stökigast helt enkelt och ställde sig själv, sitt hem och sin fru till förfogande. Så jag var där litegrann till och från och fick kvarta över, säger Lotta Lundgren i programmet och fortsätter:

– Jag fick ligga där hunden tydligen brukar ligga. På den jättestora kudden. Det visste inte jag att det var hundens kudde. Men där kunde man ligga. Det var jätteskönt. Ibland kan man behöva lite distans från sin vardag och då är det väldigt skönt att vara hos honom.

Lotta Lundgren: "Karln är en skattkista"

I en intervju med Dagens Nyheter har Lotta Lundgren tidigare berättat om sin relation med Leif GW Persson.

– Karln är en skattkista. Och snäll, pappasnäll. Som tar med en på "Opris" (Operakällaren), vinkar in lite kall rysk vodka, var sin pilsner, toast Pelle Janzon, klappar en på håret och säger "gråt du lilla tjejen, livet är hårt, men det är för att du är så väldigt ung", berättar Lotta Lundgren i en intervju med DN Lördag.

I "Renées brygga" berättar Lotta Lundgren mer om stödet.

– Vissa saker gör man för första gången i livet även vid 40-års ålder. En sådan sak skulle kunna vara att skilja sig och då är man ganska vilsen. Då är det skönt med en 60-plus-farbror som skilt sig inte mindre än tre gånger och inte tycker att det är något jobbigt utan pratar jättebra om det.

GW erbjöd ett miljonlån

I programmet berättar Leif GW Persson också om hur han stöttade Lotta Lundgren under skilsmässan.

– Jag gav inga råd i det läget utan jag sa att det kommer lösa sig. Det är jobbigt samtidigt som det pågår men det brukar nästan alltid bli bättre, säger Leif GW Persson.

 

LÄS MER: Lotta Lundgren: "Leif GW Persson är en skattkista"

 

Renée Nyberg frågar då Leif GW Persson om det är sant att han erbjudit Lotta Lundgren pengar.

– Hon hade väldigt knackigt med pengar och då sa jag "det är väl inte hela världen, du kan få låna pengar av mig".

Lotta Lundgren:

– Ja jag blev erbjuden att låna ett par miljoner.

I höstas bekräftade Erik Haag att han och Lotta Lundgren är ett par i samband med en intervju med Dagens Industri.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag