Leif GW erbjöd Lotta Lundgren miljoner

Lotta Lundgren och Leif Gw Persson
Foto: TV4
Lotta Lundgren
Foto: Tv4

När Lotta Lundgren gick igenom sin skilsmässa stöttades hon av Leif GW Persson.

Polisprofessorn erbjöd inte bara husrum och stöd utan också ett saftigt lån.

– Jag blev erbjuden att låna ett par miljoner, säger Lotta Lundgren i "Renées brygga".

I onsdagens avsnitt av "Renées brygga" på TV4 gästas programledaren Renée Nyberg av regissören och spelutvecklaren Josef Fares samt av vännerna Lotta Lundgren och Leif GW Persson.

Lotta Lundgren och Leif GW Persson träffades när de gjorde SVT-programmet "På jakt med Lotta och Leif" tillsammans och blev vänner.


LÄS MER: Leif GW Persson: "Fullt uthärdlig att jaga med"


I samband med inspelningen skilde sig Lotta Lundgren från sin make och i "Renées brygga" berättar hon att Leif GW Persson var ett stort stöd under separationen.

– Han kom in i mitt liv när det var som stökigast helt enkelt och ställde sig själv, sitt hem och sin fru till förfogande. Så jag var där litegrann till och från och fick kvarta över, säger Lotta Lundgren i programmet och fortsätter:

– Jag fick ligga där hunden tydligen brukar ligga. På den jättestora kudden. Det visste inte jag att det var hundens kudde. Men där kunde man ligga. Det var jätteskönt. Ibland kan man behöva lite distans från sin vardag och då är det väldigt skönt att vara hos honom.

Lotta Lundgren: "Karln är en skattkista"

I en intervju med Dagens Nyheter har Lotta Lundgren tidigare berättat om sin relation med Leif GW Persson.

– Karln är en skattkista. Och snäll, pappasnäll. Som tar med en på "Opris" (Operakällaren), vinkar in lite kall rysk vodka, var sin pilsner, toast Pelle Janzon, klappar en på håret och säger "gråt du lilla tjejen, livet är hårt, men det är för att du är så väldigt ung", berättar Lotta Lundgren i en intervju med DN Lördag.

I "Renées brygga" berättar Lotta Lundgren mer om stödet.

– Vissa saker gör man för första gången i livet även vid 40-års ålder. En sådan sak skulle kunna vara att skilja sig och då är man ganska vilsen. Då är det skönt med en 60-plus-farbror som skilt sig inte mindre än tre gånger och inte tycker att det är något jobbigt utan pratar jättebra om det.

GW erbjöd ett miljonlån

I programmet berättar Leif GW Persson också om hur han stöttade Lotta Lundgren under skilsmässan.

– Jag gav inga råd i det läget utan jag sa att det kommer lösa sig. Det är jobbigt samtidigt som det pågår men det brukar nästan alltid bli bättre, säger Leif GW Persson.


LÄS MER: Lotta Lundgren: "Leif GW Persson är en skattkista"


Renée Nyberg frågar då Leif GW Persson om det är sant att han erbjudit Lotta Lundgren pengar.

– Hon hade väldigt knackigt med pengar och då sa jag "det är väl inte hela världen, du kan få låna pengar av mig".

Lotta Lundgren:

– Ja jag blev erbjuden att låna ett par miljoner.

I höstas bekräftade Erik Haag att han och Lotta Lundgren är ett par i samband med en intervju med Dagens Industri.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.