Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leif GW återförenas med Hasse Aro i TV4

Leif GW Persson och Hasse Aro i Efterlyst.
Foto: / TV3
Leif GW Persson.
Foto: OLLE SPORRONG
Leif GW Persson.
Hasse Aro.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Hasso Aro.
Foto: SVEN LINDWALL

Dagen som SVT inte ville se har kommit och gått.

Leif GW Persson lämnar "Veckans brott" och public service för den kommersiella konkurrenten TV4.

Där kommer han att redan nästa vecka att återförenas med sin gamla parhäst Hasse Aro från "Efterlyst".

– Det känns väldigt lyxigt för oss att ha dem båda i huset, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4.

I måndags kom beskedet att Leif GW Persson lämnar SVT efter 16 säsonger med tittarsuccén "Veckans brott" som nu läggs ner.

– Han ville sluta den här framgångssagan när den är på topp. Han är 73 år och har pratat en tid om att trappa ned. Vi har inte velat se den dagen komma, det är Leifs eget beslut. För SVT är det tråkigt, vi hade gärna kunnat tänka oss att fortsätta, har Annika Hamngren, projektledare på SVT dokumentär sagt.


LÄS MER: TV4:s kupp – så tog de Leif GW Persson från SVT 


En dag senare meddelade TV4 att kanalen lyckats rekrytera Leif GW Persson – en riktig drömrekrytering.

– Det betyder väldigt mycket. Leif är ju omåttligt uppskattad hos våra tittare. Han är också en fin kollega som vi gärna jobbar med, säger Viveka Hansson, Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4, och fortsätter:

– Det här innebär en möjlighet för oss att skapa en helhet kring Leifs medverkan. Vi kan knyta ihop kriminaljournalistiken och hans kloka reflektioner i de olika programmen och nyhetsbevakningen.

Värvningen innebär också att Leif GW Persson nu återförenas med sin gamle parhäst Hasse Aro – tillsammans ledde duon TV3:s "Efterlyst" i mer än tio år.

Leif GW Persson återförenas med Hasse Aro

TV4 vill i nuläget inte avslöja om Hasse Aro och Leif GW Persson kommer leda något nytt program tillsammans. Däremot kommer parhästarna att återförenas redan nästa vecka i samband med "krimkvarten" i Nyhetsmorgon.

– Jag tror faktiskt att Leif kan dyka upp via länk från Danmark i Hasses krimkvart redan nästa vecka om vi får ihop logistiken. GW bevakar rättegången mot Peter Madsen inför våra specialprogram om den misstänkta u-båtsmördaren. Och det är just så jag menar att vi nu får möjlighet att jobba flexibelt utifrån vilka möjligheter som dyker upp, säger Viveka Hansson.


LÄS MER: Leif GW:s besked till SVT: Går till konkurrenten 


Skulle du vilja se Hasse Aro och Leif GW Persson göra något tillsammans igen?

– Det finns ofta något lockande med återföreningar och i det här fallet är de bägge duktiga, populära och kompletterar varandra. Ibland blir återföreningar succé, ibland har tiden sprungit om idén.

– Frågan vem Leif GW Persson ska jobba med i olika sammanhang är för tidigt ställd. Men det känns väldigt lyxigt för oss att ha dem båda båda i huset.

Expressen har sökt Hasse Aro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.