Leif Andrée berättar hur han klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMLeif Andrée berättar hur han klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Leif Andrée berättar hur han klarade sig undan med blotta förskräckelsen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Leif Andrée har alltid varit rädd för att dö. Foto: EMIL NORDINLeif Andrée har alltid varit rädd för att dö. Foto: EMIL NORDIN
Leif Andrée har alltid varit rädd för att dö.  Foto: EMIL NORDIN

Leif Andrées stora rädsla för döden

Publicerad

Leif Andrée är ständigt rädd för döden.

Det berättar skådespelaren i en intervju Sveriges Begravningsbyråers Förbunds tidning Memento.

– Jag satt och skakade av ren ångest, att det var så nära, säger han.

Leif Andrée har hunnit fylla 59 år. Och tankarna på döden är ständigt närvarande. Det berättar han i en intervju med tidningen Memento, begravningsbyråernas branschtidning.

I intervjun liknar skådespelaren livet som 59-åring som en fotbollsmatch som man vet är på väg att ta slut – samtidigt som laget man håller på ligger under.

– Då går tiden jävligt fort. Samma känsla har jag inför livet nu. Jag har kommit upp i den åldern där det blir vanligare att gå på begravningar än på födelsedagskalas, säger Leif Andrée till Memento.

I tidningen berättar skådespelaren att han och hans familj kunde ha dött. I stället klarade de sig undan med blotta förskräckelsen.

Efter en intensiv arbetsperiod ville Leif Andrée bjuda sin familj på en julresa. Av resebyrån fick han tipset Thailand då det kommit en avbokning till Khao Lak.

Leif Andrée: "Satt och skakadeav ren ångest"

Hade Leif Andrées fru inte sagt tvärt nej till resmålet hade hela familjen befunnit sig på ett av de hotell som drabbades hårdast under tsunamikatastrofen 2004.

– På annandagens morgon satte jag på tv:n och såg förödelsen. Då tänkte jag att där lurade jag döden. Jag satt och skakade av ren ångest, att det var så nära. Och jag kommer aldrig i mitt liv att åka till Thailand, säger Leif Andrée till Memento.

 

LÄS MER: Skandalerna vi minns i "Stjärnorna på slottet" 

 

Skådespelaren berättar att tankar på döden varit ständigt närvarande i hans liv.

– Jag har alltid varit konstant rädd för att dö, att försvinna. Jag är rädd för att inte hinna med det jag vill: umgås med min familj, se trädgården växa ute på landet, se till att mina barn får det bra.

Leif Andrée berättar också att han vill donera sina organ och att han har berättat vad han vill ha för musik på sin begravning för sin familj.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag