Legendaren: "Mina dagar är räknade"

Michael Caine har gått ner flera kilo för att förbättra sin hälsa.Samtidigt är han rädd för att få cancer, berättar han för den brittiska tidningen The Sun.
Foto: Pacificcoastnews.Com / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Michael Caine har gått ner flera kilo för att förbättra sin hälsa.

Samtidigt är han livrädd för att få cancer, berättar han för den brittiska tidningen The Sun.

– Jag vet att mina dagar är räknade, och det är min största oro, säger han.

Den legendariska skådespelaren Michael Caine, 84, har ändrat på sitt leverne.

Han berättar för The Sun att han har börjat leva hälsosamamre, för att få se sina barnbarn växa upp.

– Jag har dragit tillbaka på alkoholen och jag letar alltid efter vad som är bäst att göra för att inte få cancer, så ibland äter jag något speciellt eller gör något annat, säger han.


LÄS MER: Michael Caine om nakenscenen 


Skådespelaren berättar att han äver övertygad om att hans "dagar är räknade", trots att han inte har någon allvarlig sjukdom i dagsläget.

– Det är min största oro, säger han och fortsätter:

– Jag vill se mina barnbarn växa upp. De är sex respektive sju år gamla, och jag vill leva länge nog för dem att bli tonåringar.

Oscarvinnaren säger att han numera helt har slutat med socker, salt och gluten i all mat. Samtidigt tackar han sin fru, Shakira, för att hon räddade honom från hans destruktiva leverne för över tio år sedan.


LÄS MER: Filmstjärnan missade sin brors begravningen 


– Jag brukade dricka en flaska vodka om dagen och rökte flera paket cigaretter om dagen, säger han till The Sun.

Michael Caines meritlista är längre än de flesta, och stjärnan har bland annat varit med i Christopher Nolans hyllade "Batman"-filmer, där han spelade rollen som Alfred Pennyworth.

Han har också vunnit två Oscars. Dels för sin birroll i filmen "Hannah och hennes systrar" och även för sin biroll i filmen "Ciderhusreglerna".Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.