På sin hemsida visar Carola Häggkvist just nu upp ett taggigt leende - en av de nya tandfasaderna hon satte in till Melodifestivalen 2006 har ramlat av.
På sin hemsida visar Carola Häggkvist just nu upp ett taggigt leende - en av de nya tandfasaderna hon satte in till Melodifestivalen 2006 har ramlat av.

Leendet rämnar för Carola

Publicerad
Uppdaterad
Här rämnar fasaden för Carola Häggkvist.
Under resan till Israel tappade hon en tand i sin nya fasad - något som hänt flera gånger tidigare.
- Bredvid mig satt Carola med en halv framtand, säger hennes medhjälpare Rickard Engfors.
Carola Häggkvist fick stor uppmärksamhet för sitt nya bländvita leende inför Melodifestivalen 2006.
De sex framtänderna i överkäken hade fått nya skalfasader för en kostnad av runt 30 000 kronor.
Men omgörningen har inte varit problemfri.
I samband med schlager-EM i Aten lossnade en skalfasad och på väg ner till Jerusalem och inspelningen av ”Jul i Betlehem II” hände det igen.

”Nej, min tand!”

Rickard Engfors berättar, med Carola Häggkvists godkännande, på hennes hemsida om händelsen för drygt en vecka sedan:
– Flygresan gick via Wien och när planet skulle lyfta därifrån hände det… Carola vände sig mot mig och sa: Nej, nu tror jag det hände igen! Min tand…
Han fortsätter:
– Någon minut senare, prick kl 10.38, lossnade tanden. Deja-vu!!! Ni minns väl incidenten under Eurovision i Aten!? Nu hade porslinsfasaden fallit av igen och bredvid mig satt Carola med en halv framtand.
På flygplatsen väntade ett tv-team och krisarbetet började direkt. En tandläkare på plats kontaktades:
– Kris! Framtanden har lossnat.
På hemsidan finns även bilder på hur tanden sätts tillbaka på plats.
Enligt uppgift drabbade samma sak Carola Häggkvist under sin privata 41-årsfest på Grand Hotel i Saltsjöbaden innan avresan.

”En kul bonus”

Då sattes tandfasaden tillbaka av en lokal tandläkare.
– Vi står för det som berättas på hemsidan. Vi har ju till och med lagt ut tidsangivelser. Det här är en kul bonus för fansen, säger Rickard Engfors.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag