Tomas Ledin. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDENTomas Ledin. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Tomas Ledin. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Tomas Ledin uppträder på Cirkus. Foto: MIKAEL SJÖBERGTomas Ledin uppträder på Cirkus. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Tomas Ledin uppträder på Cirkus. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Tomas Ledin. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENTomas Ledin. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Tomas Ledin. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Ledins svåra tid – nu berättar han

Tomas Ledin är en av våra mest folkkära artister. 

Hans låtar är förknippade med sommar, sol och glädje.

Men även Tomas Ledin har mörkret i sig. 

– Jag tror att alla människor har mörkret i sig, vi är alla goda, vi är alla onda, säger han i P1 Morgon. 

Artisten Tomas Ledin var på tisdagen gäst i P1 Morgon, där han intervjuades av Katherine Zimmerman. Där berättade han om sitt liv som artist och sin nya bok "Inte ett moln så långt ögat kan nå?". 

Frågetecknet i titeln är medvetet. Allting har inte alltid varit så ljust och glatt som hans låtar kan ge sken av. Det finns mörka stunder även i Tomas Ledins liv.

– Det blir väldigt lätt att tro att allting alltid har gått så fantastiskt bra, att det alltid har varit ljusblåa himlar och att solen har lyst över den här pojken. Jag har en positiv grundhållning i det jag skriver, men med den här boken så var idén att berätta om mitt artistliv och visa att jag är precis som alla andra. Jag har jobbiga perioder och har också varit nere i källaren, säger han i P1 Morgon

 

LÄS MER: Tomas Ledin mångmiljonsucé

 

Tomas Ledin: "Vi är alla goda, vi är alla onda"

Mörkret har inte fått så stor plats i Ledins låtar. Men artisten berättar att han inte bara skriver glad musik. I hitlåten "Sommaren är kort" finns det till exempel ett vemodigt drag, säger han i intervjun i P1.

Tomas Ledin berättar att har en positiv grundsyn på tillvaron, men att även han har mörkret i sig.

 

LÄS MER: Hemligheten bakom Tomas Ledin människor

 

– Jag tror att alla människor har mörkret i sig, vi är alla goda, vi är alla onda. Det är en fråga om vilka knappar man trycker på i människan. Vi skulle alla kunna vara lägervakter i Auschwitz, tyvärr, säger han i intervjun. 

Även Tomas Ledin?

– Ja, även Tomas Ledin. Det beror på sammanhang, samhälle, hur det utvecklas, och det är anledningen till varför det är väldigt viktigt att stå upp för jämlikhet och demokrati och mänskliga rättigheter och alla de bitarna varje dag om vi nu ska prata allvar vilket jag tycker vi ska. 

I sitt eget skrivande har dock inte mörkret fått så stor plats. Tomas Ledin berättar att han tror att oavsett om man är författare eller bildkonstnär, hamnar man i en miljö där man trivs att uttrycka sig och hans ämnen, mer positiva sådana, är där han hamnar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag