Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ledins svåra tid – nu berättar han

Tomas Ledin. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Tomas Ledin uppträder på Cirkus. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Tomas Ledin. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Tomas Ledin är en av våra mest folkkära artister. 

Hans låtar är förknippade med sommar, sol och glädje.

Men även Tomas Ledin har mörkret i sig. 

– Jag tror att alla människor har mörkret i sig, vi är alla goda, vi är alla onda, säger han i P1 Morgon. 

Artisten Tomas Ledin var på tisdagen gäst i P1 Morgon, där han intervjuades av Katherine Zimmerman. Där berättade han om sitt liv som artist och sin nya bok "Inte ett moln så långt ögat kan nå?". 

Frågetecknet i titeln är medvetet. Allting har inte alltid varit så ljust och glatt som hans låtar kan ge sken av. Det finns mörka stunder även i Tomas Ledins liv.

– Det blir väldigt lätt att tro att allting alltid har gått så fantastiskt bra, att det alltid har varit ljusblåa himlar och att solen har lyst över den här pojken. Jag har en positiv grundhållning i det jag skriver, men med den här boken så var idén att berätta om mitt artistliv och visa att jag är precis som alla andra. Jag har jobbiga perioder och har också varit nere i källaren, säger han i P1 Morgon

 

LÄS MER: Tomas Ledin mångmiljonsucé

 

Tomas Ledin: "Vi är alla goda, vi är alla onda"

Mörkret har inte fått så stor plats i Ledins låtar. Men artisten berättar att han inte bara skriver glad musik. I hitlåten "Sommaren är kort" finns det till exempel ett vemodigt drag, säger han i intervjun i P1.

Tomas Ledin berättar att har en positiv grundsyn på tillvaron, men att även han har mörkret i sig.

 

LÄS MER: Hemligheten bakom Tomas Ledin människor

 

– Jag tror att alla människor har mörkret i sig, vi är alla goda, vi är alla onda. Det är en fråga om vilka knappar man trycker på i människan. Vi skulle alla kunna vara lägervakter i Auschwitz, tyvärr, säger han i intervjun. 

Även Tomas Ledin?

– Ja, även Tomas Ledin. Det beror på sammanhang, samhälle, hur det utvecklas, och det är anledningen till varför det är väldigt viktigt att stå upp för jämlikhet och demokrati och mänskliga rättigheter och alla de bitarna varje dag om vi nu ska prata allvar vilket jag tycker vi ska. 

I sitt eget skrivande har dock inte mörkret fått så stor plats. Tomas Ledin berättar att han tror att oavsett om man är författare eller bildkonstnär, hamnar man i en miljö där man trivs att uttrycka sig och hans ämnen, mer positiva sådana, är där han hamnar.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!