Foto: Robert EklundFoto: Robert Eklund
 Foto: Robert Eklund
Foto: Peo MöllerFoto: Peo Möller
 Foto: Peo Möller

Ledin uppträder med flyktingkör: "Roligt"

Publicerad

De sjöng "Vi är på gång" för att lära sig språket.

Nu får Tomas Ledin hjälp av flyktingkören på Storsjöyrans scen.

– Det känns väldigt roligt, säger han.

Folkkäre Tomas Ledin, 63, får extra hjälp på scen under årets upplaga av Storsjöyran i hans födelsestad Östersund. På scen kommer kören från den lokala flyktingförläggningen i Grytan hjälpa Ledin att framföra hans klassiker "Vi är på gång".

Kören startades av föreningen Hej främling och Jämtlands musikskola. Tomas Ledin ser fram emot samarbetet.

– Det kom en fråga från deras körledare. Hon berättade att hon jobbade med flera körer i området och att hon använder flera av mina sånger för att hjälpa till med integreringen och för att lära ut det svenska språket, säger Tomas Ledin och fortsätter:

– Hon frågade rakt på sak. Jag sa direkt att det måste vi kunna lösa.

Ledin berättar att det var en del logistik runt att kunna ha en kör på scen, men att allt nu är ordnat.

– Det känns väldigt roligt, säger han.

 

LÄS MER: Tomas Ledin släpper helt ny sommarsingel

 

Glad hans musik når nya svenskar

Ledin berättar att han också tycker det är roligt att hans musik fungerar som en introduktion till språket.

– Jag har varit med om det här några gånger förut. Jag har klivit in i taxibilar runtom i Sverige har taxichaufförer tackat för min musik har hjälpt dem att lärt sig språket, säger han och fortsätter:

– Det är sådant man blir ohyggligt glad och varm inombords av att höra.

"Det känns ju surrealistiskt"

Jonas Hagström på Jämtlands musikskola berättar om samtalet från Ledin för SVT.

– Han tycker det lät som en fantastisk idé. Han kollade med Yran och sina ljudtekniker. Sen ringde han efter en vecka och sa "okej, vi kör". Det känns ju surrealistiskt, säger han.

 

LÄS MER: Här är Tomas Ledins pik till Måns Zelmerlöw

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag