Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Leatherface" har dött – blev 68 år gammal

Gunnar Hansen blev 68 år gammal.
Foto: Robert F. Bukaty
"Motorsågsmasskern" från 1974.
Foto: Moviestore/Rex Shutterstock

Skådespelarlegenden lyckades skrämma slag på en hel värld.

Nu har Gunnar Hansen från "Motorsågsmassakern" gått bort, 68 år gammal, skriver Star Tribune.

– Hansens karaktär i filmen är en av de mest ikoniska och onda figurerna i filmhistorien, säger hans agent Mike Eisenstadt.

Gunnar Hansen gjorde den ikoniska skräckrollen som "Leatherface" i kultfilmen "Motorsågsmassakern" från 1974. Sen dess har han gjort flera roller i skräckfilmer, däribland flera remakes av motorågsklassikern.

Nu har han gått bort, skriver Star Tribune. Gunnar Hansen, som lidit av cancer i bukspottkörteln under en tid, somnade in på lördagen.

– Hansens karaktär i filmen är en av de mest ikoniska och onda figurerna i filmhistorien, säger Mike Eisenstadt, Hansens agent.


LÄS MER: Marilyn Burns från "Motorsågsmassakern" hittad död i hemmet


Mitt uppe i arbete

Dödsbeskedet kommer samtidigt som Gunnar Hansen var mitt uppe i arbetet med filmen "Death house", enligt Mike Eisenstadt. Hansen både skrev och producerade filmen som ska handla om en hemlig regeringsanläggning blir fokus för en av världens värsta fängelserymningar.

Filmen har planerad premiär nästa år, skriver Star Tribune vidare.

Gunnar Hansen föddes i Reykjavik, Island, med flyttade till USA redan vid fem års ålder. Utöver arbetet som skådespelare har han även gett ut flera böcker. Hansen lämnar efter sig sin fru Betty Tower.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.