Gunnar Hansen blev 68 år gammal. Foto: Robert F. BukatyGunnar Hansen blev 68 år gammal. Foto: Robert F. Bukaty
Gunnar Hansen blev 68 år gammal.  Foto: Robert F. Bukaty
"Motorsågsmasskern" från 1974. Foto: Moviestore/Rex Shutterstock"Motorsågsmasskern" från 1974. Foto: Moviestore/Rex Shutterstock
"Motorsågsmasskern" från 1974.  Foto: Moviestore/Rex Shutterstock

"Leatherface" har dött – blev 68 år gammal

Publicerad

Skådespelarlegenden lyckades skrämma slag på en hel värld.

Nu har Gunnar Hansen från "Motorsågsmassakern" gått bort, 68 år gammal, skriver Star Tribune.

– Hansens karaktär i filmen är en av de mest ikoniska och onda figurerna i filmhistorien, säger hans agent Mike Eisenstadt.

Gunnar Hansen gjorde den ikoniska skräckrollen som "Leatherface" i kultfilmen "Motorsågsmassakern" från 1974. Sen dess har han gjort flera roller i skräckfilmer, däribland flera remakes av motorågsklassikern.

Nu har han gått bort, skriver Star Tribune. Gunnar Hansen, som lidit av cancer i bukspottkörteln under en tid, somnade in på lördagen.

– Hansens karaktär i filmen är en av de mest ikoniska och onda figurerna i filmhistorien, säger Mike Eisenstadt, Hansens agent.

 

LÄS MER: Marilyn Burns från "Motorsågsmassakern" hittad död i hemmet

 

Mitt uppe i arbete

Dödsbeskedet kommer samtidigt som Gunnar Hansen var mitt uppe i arbetet med filmen "Death house", enligt Mike Eisenstadt. Hansen både skrev och producerade filmen som ska handla om en hemlig regeringsanläggning blir fokus för en av världens värsta fängelserymningar.

Filmen har planerad premiär nästa år, skriver Star Tribune vidare.

Gunnar Hansen föddes i Reykjavik, Island, med flyttade till USA redan vid fem års ålder. Utöver arbetet som skådespelare har han även gett ut flera böcker. Hansen lämnar efter sig sin fru Betty Tower.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag