Lassgård: "Har inte gjort något liknande"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nu är det klart att Rolf Lassgård ska spela huvudrollen i filmatiseringen av romanen "En man som heter Ove".
Foto: Olle Sporrong
"Vi utgår så klart från boken men som alltid när man ska göra en film gäller det att skapa något eget", säger Rolf Lassgård.
Foto: Olle Sporrong
"Han har den där totala envisheten och samtidigt värmen", säger regissören Hannes Holm om Rolf Lassgård.
Foto: Emil Nordin

Succéromanen "En man som heter Ove" blir film.

Och Rolf Lassgård ska spela huvudrollen.

- Jag har inte gjort något liknande förut, säger han till TT.

Det var under filmfestivalen i Cannes som regissören Hannes Holm berättade att han skulle filmatisera Fredrik Backmans roman "En man som heter Ove".

- Bara att tänka en film om en svensk gubbe, det hör man ju att det blir roligt. Om man dessutom lyfter på kepsen för vad som finns under, uppstår magi, sa Hannes Holm då.

"Jag fascineras av att det finns en hemlighet"

Nu är det klart att Rolf Lassgård, 59, ska spela huvudrollen som Ove.

– Vi utgår så klart från boken men som alltid när man ska göra en film gäller det att skapa något eget. Jag är inte helt färdig med vem Ove är men jag fascineras av att det finns en hemlighet bakom den här tjurgubben, jag är intresserad av vad som döljer sig där bakom och det hoppas jag att vi ska hitta. Det kan bli en rolig film om man tar den på allvar, säger Rolf Lassgård till TT.

"Känns som en härlig utmaning"

Filmen spelas bland annat in i Trollhättan under våren och har planerad premiär juldagen 2015. Fram till inspelningsstart pågår rollbesättning, men Rolf Lassgård är redan nu sugen på att komma i gång.

– Det känns som en härlig utmaning som jag med lust och bävan ska ge mig in i. Han är ju lika gammal som jag är i boken men han känns som en äldre man från en annan tid. Jag har aldrig spelat morfar förut, det ska bli jävligt spännande att hitta den här gubben.

Hannes Holm om sin huvudrollsinnehavare:

- Det är lustigt hur det blir med casting ibland, rollen liksom hittar sin skådespelare till slut och Rolf är den bästa gubblandningen. Han har den där totala envisheten och samtidigt värmen. Jag tror att han kommer att spela rollen såsom filmen ska bli: varken en tragedi eller en komedi utan en historia om gubben Ove.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.