Lasse Berghagens tårar – i direktsändning

"Allsång på Skansen" överraskade på Lasse Berghagens 50-årsjubileum
Sanna Nielsen och Lasse Berghagen.
Foto: SVT.
Lasse Berghagen brast ut i gråt när han överraskades i ”Allsång på Skansen”.
Foto: SVT.
Lasse Berghagen.
Foto: SVT.
Lasse Berghagen firar 50 år som artist. Under tisdagens Allsång hyllades han på scenen.
Foto: SVT.
Lasse Berghagen.
Foto: SVT.
Sanna Nielsen tröstade Lasse Berghagen när den före detta programledarens känslor svallade över i direktsändning.
Sanna Nielsen och Lasse Berghagen.
Foto: SVT.
Musikerna bar blåa kavajer för att hylla Lasse Berghagen.
Foto: SVT.
1 / 10

Lasse Berghagen bjöds på en rejäl överraskning i ”Allsång på Skansen” när Sanna Nielsen plötsligt drog upp honom ur publiken.

Hela Skansen sjöng med i en medleyhyllning till den före detta programledarens låtskatt.

Och Lasse? Han brast ut i glädjetårar – så pass att Sanna Nielsen fick trösta honom.

– Jag blir lite rörd, och inte så lite heller, sa Berghagen i SVT och grät sig igenom hela programpunkten.

På tisdagskvällen var det dags för det näst sista ”Allsång på Skansen” för säsongen.

I publiken fanns en speciell gäst. Nämligen Lasse Berghagen som under många år var programledare för det folkliga underhållningsprogrammet.

– I år firar han 50 år som artist, och han är här i kväll – Lasse Berghagen. Hej, välkommen, sa Sanna Nielsen varpå en chockad Lasse Berghagen steg upp ur publiken.

Ett jubel fyllde ”Allsång på Skansen” medan Nielsen och Berghagen kramade om varandra. Därefter passade Sanna Nielsen på att hylla sin föregångare med en bukett röda rosor.

– Hur känns det att vara här Lasse, frågade Sanna Nielsen i SVT varpå en överrumplad Lasse Berghagen svarade:

– Det är underbart.

Philip Jalmelid om Berghagen: ”Så härligt att se att han blev rörd”

Lasse Berghagens känslokollaps

Besöket på den gamla arbetsplatsen blev en emotionell historia för Lasse Berghagen som lät känslorna svämma över totalt – och grät sig igenom hela programpunkten.

– Jag blir lite rörd, och inte så lite heller, sa Lasse Berghagen i SVT.

Programledaren blev så pass känslosam att han måste torka ögonen med en näsduk, och Sanna Nielsen fick trösta honom med en kram.

Därefter bjöds det upp till allsång med ett medley av Berghagens klassiker. Musikerna som tolkade låtarna bar alla blå kavaj – i sann Lasse Berghagen-anda. Bland annat deltog kvällens ”Allsång på Skansen”-gästartister Philip Jalmelid, Oscar Stembridge och Janice i tolkningen. 

Efter att kända låtar som ”Teddybjörnen Fredriksson” och ”Min kärlekssång till dig” tolkats avslutades hela hyllningen med ”En kväll i juni (han tog av sig sin kavaj)”.

– Lasse Berghagen vi älskar dig, sa Sanna Nielsen och stämde upp i sång.

Under slutklämmen la hon armen runt en fortsatt chockad Lasse Berghagen och programledarna sjöng tillsammans. Överraskningen avslutades med att Berghagen återigen fick torka tårarna av glädje.

Artisten Lisa Nilsson befann sig också på Sollidenscenen under kvällen för att gästa Miriam Bryants ”Allsångscenen är din” som tog vid efter ”Allsång på Skansen”. Även hon blev starkt berörd av Lasse Berghagens hyllning.

– Jag fick sminka om två gånger, det var så starkt att se, sa Lisa Nilsson till Expressen efteråt och fortsatte:

– Det är mycket historia och känslor, det är jättehärligt. Både sentimentalitet, och en förståelse för hur det är att i den åldern få vara med om en sådan hyllning, för man blir ju ödmjukare med åren och fattar att allt det här har jag gjort. Det är en glädje, men också en känsla av att livet inte är evigt. 

Lasse Berghagen var programledare för ”Allsång på Skansen” mellan 1994 till 2003. Därefter tog Anders Lundin över, varpå Måns Zelmerlöw och Petra Marklund bar facklan vardera under några säsongen tills slutligen Sanna Nielsen tog över 2016.

Expressen har sökt Lasse Berghagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.