Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olle Jönsson förd till sjukhus efter spelning

Olle Jönsson är sjuk.Foto: MIKAEL SJÖBERG
Därför måste nu Lasse Stefanz ställa in.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Lasse Stefanz ställer in sin spelning i Avesta på lördagskvällen.

Sångaren Olle Jönsson är sjuk – efter gårdagens spelning körde bandmedlemmarna in honom till Visby lasarett under natten, och där tog läkarna beslutet att han skulle ligga kvar för undersökning. 

– Olle säger att det är någon form av virus. Någon form av influensa, säger kapellmästaren Christer Ericsson. 

Lasse Stefanz är ute på sin sommarturné.

I fredags spelade de på Gotland – men det blev en tuff spelning för bandets sångare Olle Jönsson, som var sjuk redan då.

– Då lyckades han genomföra det. Men vi drog ner på speltiden för dem. Vanligtvis brukar de spela 3,5 timmar men nu tror jag att de körde som en konsert, ungefär två gånger en timme, säger Cattis Johansson, som är producent för turnén.

Christer Ericsson, kapellmästare i bandet, berättar att Olle Jönsson mådde bra på färjan över till Gotland, men fram mot eftermiddagen började han må väldigt dåligt.

– Sen helt plösligt fick han en frossa. Han satt i omklädningsrummet och hade feberyra. Han mådde skit, säger Christer Ericsson. 

Efter spelning mådde Olle Jönsson, 62, fortsatt väldigt dåligt och bandmedlemmarna tog beslutet att köra honom till Visby lasarett på Gotland.

–– Han fick fruktansvärd hög och en jäkla huvudvärk. I och med den höga febern, så var vi inne i natt till Visby lasarett och där sa läkarna att de ville behålla honom och kolla upp honom, säger Christer Ericsson. 

Han forsätter:

– Vi sa att om han får penicillin så kanske febern går ner så vi kan genomföra spelningen i kväll. Men då sa läkaren att de ville ha kvar honom. 

Och nu ställer bandet in lördagens spelning i Avesta, i Dalarna.

Olle Jönsson är fortfarande kvar på Visby lasarett. 

Christer Eriksson pratade med sångaren för en kort stund sedan: 

– Han sa att febern har gått ner litegrann. Det gör det ju alltid mitt på dagen. Men vi måste ställa in. Ibland är det så, säger han och fortsätter:

– Olle säger att det är någon form av virus. Någon form av influensa. Men han får nog åka hem i morgon. De har undersökt honom, så som läkare gör. 

De andra Lasse Stefanz-medlemmarna åker nu hem i stället och väntar på nästa turnéstopp som är på lördag i Gislaved. 

Det var på dansstället Torp i Avesta som Lasse Stefanz skulle spela.

Klubben tar nu i stället in dj:n Claes af Geijerstam. De som bara ville se Lasse Stefanz och redan köpt biljetter kan begära pengarna tillbaka – men enligt arrangören är flera nöjda med upplägget.

– Vi fick tag på Clabbe som ska spela mycket dansband och Lasse Stefans. Så folk verkar nöjda ändå, säger Peter Eriksson, ägare för klubben Torp. 

 

LÄS MER: Stjärnan injicerade tupp- kammar – efter tuffa tiden 

 

Olle Jönsson drabbades av diabetes

Olle Jönsson har tidigare brottats med hälsoproblem som ibland har stått i vägen för hans höga tempo.

För något år sedan fick han beskedet av läkaren att han drabbats av diabetes.

Artisten var tvungen att lägga om sin kost och leva sundare för att få koll på sina värden.

I stället började han äta mer fisk och undvika för mycket socker. 

– Min diabetes hade nått ett så allvarligt stadie att jag var tvungen att göra något radikalt för att överleva, berättade Olle Jönsson i december förra året

De senaste åren har han också drabbats av två hjärtinfarkter.

 

LÄS MER: Lasse Stefanz vädjar: "Köp inte ut åt unga" 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.